Gå til indhold
image

Renovering af Lyshøjgårdsvej er i fuld gang

Oprettet:  09-01-2018

Afdeling 330-0 Lyshøjgårdsvej i Valby er i fuld gang med en større forvandling, der markant vil løfte og forskønne afdelingen.

I disse dage er det tre måneder siden renoveringen af afd. 333-0 gik i gang og omdannelsen af den fire etager høje beboelsesejendom er tydelig for enhver, der lægger vejen forbi. 


Boligafdelingen, som ligger på Lyshøjgårdsvej skråt over for Valby station, er pakket fuldkommen ind i stilladsnet og tagplastik og byggeområdet er afskærmet af hensyn til nedfalden mørtel, cement og andet.


Ejendommen er fra 1953 og var tidligere et boligkompleks for ansatte ved Den Kongelige Porcelænsfabrik Bing & Grøndahl, men for 25 år siden blev bygningen købt og indrettet som Lejerbo Københavns afdeling 330-0 med 35 boliger.


- Vores boligafdeling har igennem nogle år trængt til renovering, fordi bygningerne er slidt og f.eks. giver de gamle og dårlige elinstallationer risiko for brand. Men der er også tale om et generelt slid, så en opgradering af hele huset er hårdt tiltrængt og et stort ønske hos beboerne. Derfor er jeg glad for, at der efter mange drøftelser, endelig er kommet skub i renoveringen, så beboerne kan få de fornyelser, som de så længe har ønsket sig, fortæller afdelingsformand Erik Hansen.


Nyt tag og nye badeværelser

Før renoveringen gik i gang blev der holdt en række møder, hvor arkitekter og byggefolket fra Lejerbos byggeafdeling præsenterede deres forslag til fornyelserne af Lyshøjgårdsvej, som byggeriet ville se ud efter ombygningen. Der blev også holdt beboermøder, hvor de fremmødte beboere gav arkitekter og Lejerbos byggeafdeling gode råd til, hvad de syntes der skulle vægtes højt i processen.


I oktober rykkede håndværkerne indenfor i boligafdelingen på Lyshøjgårdsvej. Her gik de i gang med at effektuere renoveringen, som kommer til at vare frem til foråret 2018.


Renoveringen omfatter udskiftning af døre, vinduer og tag. Lejlighederne får nye badeværelser. Der bliver også lavet nye elinstallationer og trukket nye kabler igennem hele huset.


En udfordring for beboerneErik Hansen har været formand for afdelingen på Lyshøjgårdsvej stort set siden han flyttede ind for 25 år siden

Beboerne bor i afdelingen, mens renoveringen gennemføres og i forbindelse med istandsættelsen af badeværelserne er der opstillet midlertidige toilet- og badefacilliter til beboerne i afdelingens gård. 


Det er en stor udfordring for beboerne, men en udfordring de ifølge afdelingsformanden gennemlever med godt humør og i forventning om at få en bedre og mere tidssvarede boligafdeling.


- Jeg synes, vi har et fint samarbejde med Lejerbo Københavns forvaltning og generelt er der en god stemning omkring renoveringen. Selvfølgelig er alle ikke lige begejstret hele tiden. For eksempel oplever de fleste beboere at håndvasken på badeværelset for lille. Og der er også andre ting som kunne være gjort anderledes og bedre, men alt i alt skrider renoveringen godt fremad, siger Erik Hansen.


Nyt renoveringsværktøj støtter renoveringen

Renoveringen af Lyshøjgårdsvej vil komme til at koste godt 10 mio. kr. En huslejestigning er uundgåelig men ifølge afdelingsformand Erik Hansen kommer den først om fem år. Det skyldes, at Lejerbo Københavns nye renoveringsværktøj er taget i anvendelse.


Den nye renoveringsmodel giver nemlig organisationsbestyrelsen mulighed for at gå ind og yde et rentefrit lån fra Dispositionsfonden til renoveringsprojekter i afdelingerne med en lidt trængt økonomi. Pengene skal supplere et banklån.


- Organisationsbestyrelsen har bevilget et rentefrit lån på 500.000 til renoveringen af vores afdeling, og det er vi meget glade for. Det betyder at beboerne kan få fornyelser uden at huslejen stiger og selv når lånet er betalt tilbage vil huslejeniveauet i afdelingen være rimeligt og til at betale for en almindelig indkomst. Vi regner med at huslejen vil stige ca. 1.000 kr. om måneden, og det tror jeg de fleste kan leve med, når de til gengæld får forbedringer der er til at få øje på, lyder det fra afdelingsformanden.


Tekst og foto af Karen VistesenKommentarer

Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo