Gå til indhold
image

Nyt socialt beredskab er nu officielt indviet

Oprettet:  07-09-2017

Lejerbo København har som det første boligselskab i Danmark etableret et socialt beredskab, der skal styrke tryghedsindsatsen i de udsatte boligafdelinger. Det nye beredskab blev i sidste uge indviet ved en reception i Valby.

I sidste uge - tirsdag den 29. august - blev Lejerbo Københavns nye sociale beredskab officielt sendt i luften. Det skete ved en reception, som blev holdt i Lejerbos hovedkontor i Valby med deltagelse af afdelingsbestyrelser, ledende varmemestre, boligsociale medarbejdere og indbudte gæster.


Det nye beredskab blev for første gang præsenteret ved receptionen. Det stod organisationsformand Jan Hyttel for. Han fortalte, at beredskabet er blevet til et samarbejde mellem Lejerbo København og SSP og at det skal kunne håndtere akutte situationer i de udsatte boligafdelinger, inklusive bandekonflikter, kriser m.v.Organisationsformand Jan Hyttel præsenterede hensigten med det nye beredskab


- Vi er stolte over at være det første boligselskab i Danmark der har etableret eget beredskab som en del af tryghedsindsatsen i de udsatte boligafdelinger, indledte Jan Hyttel præsentationen og forklarede videre, at beredskabet skal ses på baggrund af de seneste års mange forandringer i boligområderne.


- Det er sådan, at vi som boligorganisation bliver mødt med mange opgaver, som vi ikke kendte for 30 år siden. Den elektroniske udvikling har forandret beboernes hverdag med paraboler, mobiltelefoner og computer. Tænk på de nye beboere fra hele verden med hver deres logikker, heraf nogle som udspringer af mennesker i væbnede konflikter og krige. Og så er der de helt aktuelle skyderier i København, som ikke er set mangen til siden 2. Verdenskrig. Skyderier har også ramt vores boligafdelinger, ikke mindst afdelingerne på Nørrebro og det skaber stor utryghed hos mange af vores beboere i de ramte afdelinger. Det er problemer, som viser relevansen af det beredskab, som vi nu sætter i søen, forklarede Jan Hyttel.


Han uddybede, at et effektivt og hurtigt agerende beredskab er væsentligt for at opnå resultater. Ikke kun ved kriminalitetsforebyggelse og børne- ungeproblemer men også ved naturfænomener som skybrud og oversvømmelse er en hurtig indgriben med til at forebygge skader og skabe tryghed hos beboerne i de ramte afdelinger.


Nødvendigt at nogen går forrestLeder af SSP i København, Ole Lauridsen 


Ved arrangementet blev der også holdt tale af leder for SSP, Ole Lauridsen, der roste Lejerbo København for det fremadrettede initiativ og han var overbevist om, at det ville danne forbillede for andre boligorganisationer.


- Det bliver spændende at opleve det nye sociale beredskab som supplement til den boligsociale indsats. I er de første på banen med det her initiativ, og I fortjener ros for at være langt fremme i skoene. Der er brug for en styrket tryghedsindsats i København. Når man er ”first mover”, så løber man ind i begyndervaskeligheder, som skal overvindes, men det hjælper at stå sammen, Når vi trækker i samme retning og lægger vores kræfter i samme kurv, så giver det resultater. I SSP glæder vi os til at samarbejde med Lejerbo København om at løfte opgaven, sagde Ole Lauridsen.


Sårbarhedsanalyser på alle Lejerbo kbh afdelingerGyldenrisparkens afdelingsformand Marianne Jørgensen fik sårbarhedsanalysen over sin afdeling med sig hjem 


Arrangementet inkluderede en gennemgang af de sårbarhedsanalyser som er blevet udarbejdet for alle Lejerbo Københavns boligafdelinger. 


Analyserne viser de steder i boligafdelingen, der kan være udsatte i forhold til eksempelvis hærværk, kriminalitet, oversvømmelse og myndighedsforståelse. 


Sårbarhedsanalyserne viser også en bred vifte af tilgange, der kan bruges for at løse problemerne og giver telefonnumre til steder, man kan ringe til i nødsituationer.


De fremmødte afdelingsformænd fik deres sårbarhedsanalyse med sig hjem, og der blev udtrykt stor tilfredshed med det nye tiltag, som man fandt yderst nyttigt i arbejdet for trygheden i afdelingerne. Analyserne vil blive rundsendt til afdelingerne, så alle kan være sikre på at få dem.Mette Frances Johannesson, Lejerbo Kbh's chef for sociale indsatser, bliver ordførende for det nye sociale beredskab og med reference til organisationsbestyrelsen.


Den daglige ledelse af beredskabet Lejerbo København vil blive varetaget af Mette Frances Johannesson, som er chef for organisationens sociale indsatser. Mette vil blive flankeret af tryghedschef Eskild Dahl Pedersen og lokalinspektør Hans Hàfjall.

Med på beredskabs-holdet vil også være boligsocial medarbejder Sisse Thomsen og kommunikationsmedarbejder Ida Lindeblad. Tekst og foto af Karen Vistesen

Kommentarer

Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo