Gå til indhold
image

Sommermøde med 60'er tema og besøg af Frank Jensen

Oprettet:  11-09-2017

Der var stort fremmøde, god stemning og tale af Københavns overborgmester Frank Jensen ved Lejerbo Københavns 60'er tema sommermøde på Admiral Hotel i Toldbodgade fredag den 8. september. Desuden blev fire priser uddelt.

Lejerbo Københavns sommermøde blev i år holdt med inspiration fra de glade 60’er, og det gav en god stemning igennem hele mødet.


Godt 100 beboerdemokrater, ejendomsfunktionærer og administrativt personale, som til daglig arbejder med at gøre Lejerbo Københavns boligafdelinger til et godt sted at bo, var dukket op til mødet.


Festudvalget fra venstre: Flemming Georg, Sheku Amadu Jalloh, Kirsten Bjørton og Marianne Jørgensen


Rammen om sommermødet var de smukke festlokaler på Admiral Hotel i Toldbodgade, hvor festudvalgets medlemmer bød forsamlingen velkommen. De var alle klædt i 60’er tøj, storblomstret, farverigt - ganske enkelt festligt.


Velkomstdrinken var Dubonnet  - en drink, der nok kunne genopfriske minder hos en del af de fremmødte beboerdemokrater, som var unge i 60’erne.


Overborgmester Frank Jensen kom med godt nyt til alment byggeri


Er der noget overborgmester Frank Jensen og organisationsformand Jan Hyttel kan give hinanden hånd på, så er det at der skal bygges flere almene boliger i København


Klokken 17.30 ankom Københavns overborgmester Frank Jensen, der var hovedtaler ved sommermødet. Frank Jensen havde natten forinden afsluttet årets budgetforhandling og han sagde, at han først var kommet i seng klokken 4, men det afholdt ikke overborgmesteren for at holde en veloplagt tale ved Lejerbo Københavns sommermøde.


Han greb 60' temaet til at fortælle om den boligpolitiske udvikling i hovedstaden op gennem 60’erne og 70’erne til dag. For 50 år siden blev der bygget mange dyre ejerlejligheder, men i dag er det ved lov vedtaget, at 25 pct. af alle nybyggerier i byen skal være almene.  


Frank Jensen sagde, at det har stor betydning for København, at der bliver bygget flere almene boliger, som er til at betale for almindelige mennesker sådan at hovedstaden ikke ender med at blive som flere af de andre storbyer i Europa, hvor kun de velstillede har råd til at bo i byen. Frank Jensen roste Lejerbo København for at arbejde ud fra en strategi som netop har de ting for øje.


I sin tale fik overborgmesteren også nævnt det nye budgetforslag, hvor der er afsat flere midler til at styrke alment boligbyggeri i København.

Da borgmesteren var færdig med sin tale, var der tid til at svare på spørgsmål.


Organisationsformand Jan Hyttel takkede Frank Jensen for besøget, som han kaldte en varm og velkommen opbakning til den almene sektor i København. Jan Hyttel fik i sin tale nævnt boligkonceptet ”Småt og Smart”, der er udviklet af Lejerbo København, AAB og fsb med henblik på at skabe billige almene storbyboliger i hovedstaden.


60’er festmenu og tale af formanden

Så var det tid til festmiddag i det flotte festlokale, hvor bordene var dækket med hver sit 60’er tema samt billeder af datidens store idoler så som Rachel Rastenni, Poul Richard og Gitte Hænning.

Middagen bestod af tartelleter, oksekød med waldorf salat og franske kartofler samt isbombe til dessert -  en rigtig 60’er menu, der dog ikke omfattede ”Okseblod” og ”Præstetanker”, som man ellers drak meget af ved festlige lejligheder i de glade 60’ere.


Under middagen holdt organisationsformand Jan Hyttel en tale, hvori han blandt andet sagde, at forhandlingerne om en ny administrationsaftale med Lejerbo Danmark eller et andet administrationsselskab er i fuld gang, og at han regner med, at organisationsbestyrelsen kan præsentere en løsningsmodel ved det kommende repræsentantskabsmøde i december.

Formanden takkede beboerdemokraterne for det stærke mandat de har givet organisationsbestyrelsen til at forhandle en ny og bedre administrationsaftale igennem for Lejerbo København.

Derudover udtrykte formanden i sin tale glæde over, at der var rigtig mange ejendomsfunktionærer med til festen i år og han sagde, at det lover godt for fremtiden, fordi netop samarbejde mellem beboerdemokraterne og ejendomsfunktionærerne er vigtigt i forhold til arbejdet ude i afdelingerne.

 

Uddeling af aktivitetspris og Den Gyldne KostBjergvængets afdelingsformand, Leif Andersen, var blandt årets prismodtagere - her er han flankeret af Marianne Jørgensen og næstformand Flemming Grandal


Ved sommermødet blevet Lejerbo Københavns aktivitetspriser 2017 uddelt af næstformand Flemming Grandal med assistance fra organisationsbestyrelsesmedlem Marianne Jørgensen, der havde sørget for blomsterbuketterne til prismodtagerne.Ibrahim Mahad og Elisabeth Westermann fra afdelingsbestyrelsen på Lukretiavej, som løb af med årets Aktivitetspris 


1. prisen på 10.000 kr. gik til afdelingsbestyrelsen i afdeling 240-0, Lukreatiavej, som fik prisen for sin evne til i samarbejde med drift og netværkskoordinator at skabe en række initiativer som i det forgange år har fremmet trivslen, trygheden og fællesskabet i boligafdelingen.


2. prisen på 5.000 kr. var der i år to af. Lejerbo Københavns ældreafdeling 413-0 Bjergvænget blev hædret for sine sociale tiltag og klubaktivitet, som har styrket det sociale liv i afdelingen.


Afd. 128-0 Gyldenrisparken fik prisen for sit grønne tiltag og en genbrugsbutik, som frivillige beboere åbnede først på året. Projektet er på godt et halvt år blevet en stor succes med overskud på kontoen - til gavn for beboerfællesskabet.


Den Gyldne Kost gik til afdeling 72-0 Kamhusene i Valby, og det var afdelingsformand Birgit Møller Hansen (i midten) rigtig glad for


Ved sommermødet blev også Lejerbo Københavns Den Gyldne Kost uddelt. Det stod organisationsbestyrelsesmedlemmerne Sheku Amadu Jalloh og Flemming Georg for.

Den Gyldne Kost gik til afdeling 72-0 Kamhusene i Valby for at have skabt en nyrenoveret afdeling fuld af grønt og med flere blomster, som beboerne kan glæde sig over idet daglige. Med prisen fulgte en check på 5.000 kr.

 

Marianne fik alle til at smile

Efter prisoverrækkelsen fortsatte aftenen med hyggeligt samvær. Marianne Jørgensen, der udover at være medlem af organisationsbestyrelsen også er formand for Gyldenrisparken, leverede et underholdende indslag.


Marianne fortalte sjovt og muntert om, hvordan hun iklædt 60’er storblomstret orangerød kjole, paryk og hvide lakstøvler, var blevet kørt fra sit hjem på Amager til sommermødet på Admiral Hotel af en taxachauffør, som hun kender gennem sit arbejde, men han kunne ikke genkende hende i hendes noget aparte påklædning. Det gav anledning til en sjov taxatur, som Marianne formåede at genfortælle, så alle lå flade af grin.


Årets sommermøde var præget af en god stemning hele vejen igennem. Der blev snakket, diskuteret og hygget ved bordene, og alle så ud til at have det godt ved festen. Der var også mulighed for at få sig en svingom på dansegulvet. Musikken blev i år leveret af Christianshavnerexpressen.


Sommermødets festudvalg, som bestod af organisationsbestyrelsesmedlemmerne Kirsten Bjørton, Sheku Amadu Jalloh og Marianne Jørgensen samt suppleant Flemming Georg, høstede klapsalver for at have tilrettelagt et flot program for sommermødet.


Mødet blev suverænt styret af toastmaster Kirsten Bjørton, hvis smittende latter og humoristiske sans var med til at skabe en god fest.


Sommermødet sluttede klokken 23.30.René Sørensen fra Gyldenrisparken var blandt de beboerdemokrater, som ved sommermødet stillede spørgsmål til overborgmester Frank Jensen


Fra venstre: Troels Buch Kristensen, Mette Frances Johannesson, Eskild Dahl Pedersen og Grete Kerrn-JespersenGyldenrisparken fik 2. prisen for sit grønne tiltag og en genbrugsbutik. Her er det Marianne Jørgensen der ønsker afdelingens varmemester Michael Jensen tillykke med prisen. Susanne Vestergård fra afdelingsbestyrelsen på Bodenhofs Plads havde fødselsdag og blev fejret med blomster og fødselsdagssang ved sommermødetDet gode humør prægede sommermødet - og formanden havde til lejligheden fået hængt et "love & peace" symbol om halsen


Kirsten Bjørton var sommermødets toastmaster og hun var skøn at skue i sit farverige hippiedress som passede perfekt til Lejerbo Københavns 60'er tema sommermøde 


Tekst og foto af Karen Vistesen

Kommentarer

Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo