Gå til indhold
image

Jan Hyttel: Sammen skal vi genskabe trygheden på Nørrebro

Oprettet:  05-08-2017

Bandekonflikten på Nørrebro udvikler sig i disse dage, og organisationsformand Jan Hyttel har i torsdags sendt et brev til alle beboerne i Lejerbo Københavns boligafdelinger på Nørrebro og Østerbro.

I brevet opfordrer Jan til at man holder sammen, og han beder alle, der har set eller hørt noget mistænkeligt om at kontakte politiet, så gerningsmændene kan blive fanget.


Vi følger udviklingen nøje og trygheden skal tilbage

Der har i denne sommer været store problemer med bandeaktivitet på Nørrebro, og i de seneste dage er konflikten eskaleret på en meget skræmmende måde. Der har været flere skyderier mod sagesløse personer og politiet jagter stadig gerningsmændene. Dette skaber stor utryghed blandt områdets beboere, og desværre også hos beboerne i flere af de boligafdelinger, som Lejerbo København har i området.


Det siger organisationsformand Jan Hyttel til hjemmesiden. Han har i denne uge sendt et brev til beboerne i afdelingerne på Nørrebro og Østerbro, hvori han fortæller at organisationsbestyrelsen nøje følger udviklingen, og at bestyrelsen samarbejder tæt med relevante myndigheder – ikke mindst politiet om igen at skabe tryghed i de berørte områder. 


I brevet, som er dateret torsdag den 3.august, beder formanden beboerne om hjælp til at komme bandeproblemerne til livs. Formanden skriver blandt andet:


Vi har brug for jeres hjælp

- Der er ingen tvivl om, at banderelaterede aktiviteter først og fremmest løses ved en effektiv politiindsats, og at vægten derfor først og fremmest skal lægges på, at vi i boligorganisationen samarbejder med politiet. Men vi har brug for jeres hjælp til at genskabe trygheden i boligområderne. 


Vi vil derfor bede jer holde øjne og ører åbne og indberette enhver mistænkelig aktivitet til politiet - gerne ved at ringe til telefon 114. I må også meget gerne give forvaltningsgruppen i Lejerbo København besked, hvis I har talt med politiet. Det er vigtigt at understrege, at kun hvis vi alle står sammen kan vi skabe gode og trygge forhold i boligafdelingerne.


Organisationsbestyrelsen er i kontakt med Københavns politidirektør 

Jan Hyttel oplyser til hjemmesiden, at han på organisationsbestyrelsens vegne i går fredag den 4. august har fulgt op på de seneste dages udvikling i bandekonflikten med et brev til Københavns politidirektør. 


Brevet omhandler bestyrelsens bekymring omkring trygheden i områderne på Nørrebro og udtrykker samtidig Lejerbo Københavns tilfredshed med samarbejdet samt håbet om, at man i fællesskab kan løse denne akutte opgave med initiativer der hurtigt kan genskabe trygheden hos beboerne i de ramte områder.


Tekst og foto af Karen VistesenKommentarer

Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo