Gå til indhold
image

En fin International Dag i Akacieparken

Oprettet:  18-08-2017

Søndag den 13. august var der International Dag i Akacieparken i Valby. Det er en dag der skaber venskaber på tværs af nationaliteter og generationer. Arrangementet har været holdt i snart mange år i træk og er blevet en god tradition.

Unge og voksne fra Akacieparken og tilgrænsende boligområder deltog i søndags i en hyggelig International Dag med mange forskellige aktiviteter, som styrker livsglæden og fællesskabet i boligområdet.


Fra klokken13 summede det af liv i Rosengården, som ligger midt i Akacieparken. Der var musik og underholdning, og beboere og gæster tog godt for sig af de forskellige lækre eksotiske retter, som var tilberedt af afdelingens foreninger og frivillige. 


Formålet med den Internationale Dag er først og fremmest at give beboerne i Lejerbo København-afdelingerne Akacieparken og Lukretiavej og naboerne fra de omkringliggende boligområder en mulighed for at møde hinanden til en sjov og festlig dag.


En fest er en god anledning til at lære hinandens kultur at kende, og en god dialog mellem mennesker, der bor i samme kvarter, kan styrke forståelsen, tolerancen og fællesskabet i nærområdet.


Lokale fritids- og ungdomsklubber deltog i arrangementet med aktiviteter, og her kunne klubmedarbejdere fortælle børn og voksne om, hvad lokalområdet tilbyder af aktiviteter, sport og kultur.


Der var sjove lege, og en af klubberne havde opstillet en hoppeborg til børnene – og også leveret medarbejdere til at betjene hoppeborgen. Der var god afsætning for de popcorn, der blev ristet i en bod lige ved siden af. Dagen bød også på stepdans, talentshow, børneloppemarked og meget mere.


Den frivillige miljø-ildsjæl, Fatima, benyttede den Internationale Dag til at få dannet en miljøgruppe, der skal gøre beboerne mere bevidste om miljø og genbrug.


Akacieparken savner Helhedsplanen
Bag det store arrangement stod Akacieparkens bestyrelse, men uden en stor indsats fra de lokale klubber, netværkskoordinatoren Mohammed Sobhie og især beboerforeninger og frivillige beboere var det ikke blevet til noget, siger afdelingsformand Michael Larsen, der selvfølgelig var til stede ved festen. Det er dejligt at opleve et så vellykket samarbejde.


- Den Internationale Dag er blevet en tradition, som beboerne i Akacieparken glæder sig til. Det er en dejlig fest og en god måde at styrke fællesskabet på, siger han.


På spørgsmålet om, hvordan det er gået i boligafdelingen efter at Rum for Liv-Helhedsplanen sagde farvel ved årsskiftet, svarer afdelingsformanden, at han kan se en fortsat positiv udvikling, men at der også stadig er udfordringer. 


- Jeg synes, det er tydeligt, at mange beboere savner at have de boligsociale medarbejdere tæt på i det daglige. De har været vant til, at de kunne kigge forbi Helhedsplanens kontor og få hjælp til f.eks. myndighedskontakt, men den mulighed findes ikke mere i nær samme omfang i afdelingen, og det oplever mange herude som et tab, siger Michael Larsen. 


- Vores beboer- og netværkskoordinator Mohammed gør sit bedste, men han er ene om alt det, der før var fire medarbejdere til at klare. Michael tilføjer, at flere af de opgaver, som tidligere blev løst af Helhedsplanen, nu  lander hos ejendomskontoret og bestyrelsen, som ikke nødvendigvis er klædt på til de udfordringer, eller hos den frivillige Borgerretshjælp.


- Der er stadig masser at arbejde med i Akacieparken, og selv om vi savner Helhedsplanen og endnu har lidt sociale udfordringer, så synes jeg, vi har en velfungerende afdeling, siger Michael Larsen.


Se billeder fra den dejlige sommerdag i Akacieparken nedenfor:Klubberne havde opstillet en hoppeborg til børneneDer blev holdt børneloppemarked på fællesarealerneAkacieparkens afdelingsformand var naturligvis med til festenAfdelingens foreninger og frivillige havde sørget for lækker eksotisk madDagen bød på stepdans, talentshow og mange andre aktiviteter, som styrker 

livsglæden og sammenholdet i boligområdet.


Tekst og foto af Karen Vistesen

Kommentarer

Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo