Gå til indhold
image

Organisationsbestyrelsen besøger de københavnske afdelinger

Oprettet:  09-07-2017

Torsdag den 29. juni var organisationsbestyrelsen på besigtigelsestur i række af de københavns boligafdelinger for at se på afdelingernes tilstand og udviklingspotentiale - og man fik også kikket på organisationens nye byggerier.

En gang om året tager organisationsbestyrelsen på en studietur i Danmark eller udlandet. Målet med turen er at få inspiration og viden til at videreudvikle Lejerbo Københavns boligområder. I år gik turen til en række udvalgte afdelinger i København, og der var i år også flere ansatte fra Lejerbo Københavns forvaltning med på turen.


Et kik på organisationens nyeste afdeling

Gruppen tog af sted med bus fra Lejerbos hovedkontor i Valby torsdag eftermiddag. Det  første mål var afd. 949-0 Retortvej i Valby, der er Lejerbo Københavns nyeste boligafdeling. Afdelingen blev indviet for et år siden og tæller 43 meget forskellige boliger i både et - og to plan.Carsten Bai (tv) fortalte om byggeriet, som han har været projektleder for


Afdelingsformand Bente Fredhof og organisationsformand Jan Hyttel 


Beboerformand Bente Fredhof fremviste afdelingen, der er bygget i lette, lyse materialer og fremstår som et meget moderne byggeri. Projektleder Carsten Bai, der har haft en stor del af ansvaret for styringen af byggeriet kunne supplere formandens fremvisning med flere oplysninger. Blandt andet kunne Carsten fortælle, at Lejerbo København har opført afdelingen i samarbejde med Vilhelm Lauritsen arkitekter og Dyrlund-Sørensen hoved- og totalentreprise.


Det ambitiøse nybyggeri på DortheavejSibirisk lærketræ pryder facaderne på Dortheavejs nybyggeri

Turen fortsatte til Dortheavej på Nørrebro i Nordvest, hvor Lejerbo København er ved at opføre 65 nye bæredygtige almene familieboliger fordelt på fem etager. Selve byggeriet er formet som en bue der slangeagtigt bugter sig langs Dortheavej.


Det er tegnestuen BIG Bjarke Ingels Group som er mester for det unikke boligbyggeri og der er tænkt rigtig meget over lysindfaldet for de kommende beboere. Byggeriet har store vinduer og facaderne er belagt med sibirisk lærketræ. De nye boliger på Dortheavej forventes at stå klar til indflytning i september 2017 og det bliver ikke svært at leje dem ud. Der er allerede stor interesse for boligerne.


På besøg i Møntbo og i BjergvængetMøntbo ligger i et fredeligt og roligt kvarteret, hvor beboerne kender hinanden

Organisationsbestyrelsen besøgte derefter afd. 150-0, Møntbo der også ligger i Nordvest på Møntmestervej omgivet af andre boligbyggerier i et fredeligt og roligt kvarter. Afdelingen er opført i 1981 og er et typisk 80’er byggeri med gule mursten og med pæne grønne arealer, hvor der er både stor legeplads til børnene og grillplads til de voksne. Afdelingen omfatter 72 lejligheder, som næsten alle har altan eller terrasser i stueplan.


Efter besøget på Møntmestervej gik turen videre til Lejerbo Københavns ældreboliger i Bjergvænget, der ligger i et grønt område mellem Tuborgvej og Grundtvigs Kirken i Nordvest kvarteret.


Afdelingen råder over 187 ældreboliger og er altid et rart sted at besøge. Beboerne har en meget engageret formand, Leif Andersen, der kæmper bravt for beboerdemokrati og gode boligvilkår for afdelingens ældre.


Senest har formanden fået gennemført en omlægning af den kommunalt anlagte indkørsel til afdelingen. Den brostensbelagte indkørslen havde tidligere en hældning, der skabte problemer for de gangbesværede og gjorde dem bange for at færdes i indkørslen, da de frygtede at falde og slå sig. Men takket være formandens ihærdige indsats lykkedes det for nylig for afdelingen at få kommunen til at gå ind på at se på sagen. Der er nu kommet ny belægning i indkørslen og beboerne kan atter færdes trygt i deres indkørsel, når de skal frem og tilbage til afdelingen.


Tre boligafdelinger på ChristianshavnOrganisationsformand Jan Hyttel fremviste afd. 218-0, hvor han selv bor

Turens sidste programpunkt var besøg i Lejerbo Københavns tre boligafdelinger på Christianshavn. Her var det organisationsformand Jan Hyttel som viste gruppen rundt. Jan bor nemlig selv i boligområdet; nærmere betegnet i afd. 218-0 Hvide Snit i Strandgade. 


Der var rigtig meget at vise frem i Hvide Snit, som  i de senere år  har fået mange fornyelser. De besøgende fik blandt andet. set afdelingens nye altaner og terrasser, hvor beboerne nu kan nyde udendørslivets glæder og den flotte udsigt til havnen.Afd. 218-1 Den Gule Misundelse ligger ud til Christianshavns Kanal


Gruppen kom også en tur rundt om afdeling 218-1 Den Gule Misundelse, der ligeledes ligger i Strandgade ud til Christianshavns Kanal. Undervejs på turen rundt i kvarteret fik Jan Hyttel fortalt om nogle af de mange forandringer, der er sket i området de sidste 5-6 år, hvor nybyggeriet på Krøyers Plads og Inderhavnsbroen er kommet til. Kvarteret er gået fra at være stille-zone til et område med masser af liv med mange nye cafeer, vinbarer og restauranter.

Sidste stop på turen var et besøg i afd. 204-0 Bodenhoffs Plads, der ligger ved den nye cykelbro – broen, der binder Christianshavn sammen med Holmen og den øvrige by.


Der var afsat tre timer til besigtigelsesturen, og derfor kunne det kun blive til et kort besøg i hver afdeling.

Dagen sluttede med spisning på Christianshavn.

 

Tekst og foto af Karen VistesenKommentarer

Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo