Gå til indhold
image

Opsigelsen af administrationsaftalen med Lejerbo Danmark er godkendt

Oprettet:  29-06-2017

Efter et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i aftes den 28. juni er opsigelsen af Lejerbo Københavns administrationsaftale med Lejerbo Danmark godkendt.

Repræsentantskabet for Lejerbo København er blevet enige om at give fuld opbakning til organisationsbestyrelsens beslutning om at opsige organisationens  administrationsaftale med Lejerbo Danmark.


Samtidig har organisationsbestyrelsen fået et bredt mandat til at forhandle en ny og bedre administrationsaftale med Lejerbo Danmark eller et andet administrationsselskab. Målet med en ny aftale skal være at sikre, at Lejerbo København får afgørende indflydelse på egne byggesager, drift og administration.


Det ekstra indkaldte repræsentantskabsmøde blev holdt i aftes kl. 19 i Gyldenrisparkens selskabslokaler på Amager. I mødet deltog 55 beboerdemokrater, hvoraf 39 var stemmeberettiget.
Organisationsformand Jan Hyttel bød velkommen til mødet og orienterede de fremmødte beboerdemokrater om de udfordringer der er i samarbejdet mellem Lejerbo København og administrationsselskabet Lejerbo Danmark. Problemerne har især handlet om Lejerbo Københavns renoveringer og nybyggerier, hvor Lejerbo Danmark efter organisationsbestyrelsens opfattelse ikke i tilstrækkelig grad har varetaget organisationens interesser.


Sagerne har været så alvorlige og med risiko for at påføre Lejerbo København så store økonomiske tab, at bestyrelsen ikke ser nogen anden vej end at opsige den nuværende administrationsaftale med Lejerbo Danmark.


Jan Hyttel orienterede repræsentantskabet om bestyrelsens strategi, som går ud at  opsige den nuværende administrationsaftale med Lejerbo Danmark for derefter at  forhandle en ny  og bedre aftale på plads, finde en anden administrator eller danne egen administration. Han bad om repræsentantskabets politiske og moralske tilslutning hertil.
Herefter var der en drøftelse i repræsentantskabet med mange spørgsmål og uddybende svar fra organisationsbestyrelsen og forretningsfører Steffen Boel Jørgensen fra Lejerbo Københavns forvaltning.


Så gik man over til afstemning om Lejerbo Københavns opsigelse af administrationsaftalen med Lejerbo Danmark. Resultatet af afstemningen blev et stort ja til beslutningen om at opsige aftalen med Lejerbo Danmark. Der var 37 stemmer for, 1 stemme imod og en stemme var blank.


Repræsentantskabet havde på mødet mulighed for at kommentere organisationsbestyrelsens forslag til et høringssvar til Københavns Kommunes tilsyn vedrørende Lejerbo Københavns rolle i de verserende byggesager. Forslaget, som var blevet udsendt til repræsentantskabet inden mødet, var til afstemning og blev enstemmigt godkendt af repræsentantskabet. 


Et forhandlingsudvalg med repræsentanter for Lejerbo København og Lejerbo Danmark og en uvildig tredje  part vil blive nedsat for at forhandle en løsning på plads. Løsningen vil blive forsøgt nået så hurtigt som muligt og resultatet bliver taget med til Lejerbos ordinære repræsentantskabsmøde i december.


Til slut takkede organisationsformand Jan Hyttel for et godt møde og for repræsentantskabets opbakning til bestyrelsen. Jan Hyttel takkede også aftenens dirigent, Erik Bo Bruhn, for god og kyndig mødeledelse.


Lejerbo Københavns beslutning om at opsige administrationsaftalen med Lejerbo Danmark vil ikke komme til at påvirke hverdagen for beboerne og de ansatte i Lejerbo Københavns boligafdelinger. 


Tekst og foto af Karen VistesenKommentarer

Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo