Gå til indhold
image

Lejerbo Kbh's bestyrelse satte fokus på sin administration

Oprettet:  12-06-2017

Læs artikelreferat fra organisationsbestyrelsens seneste bestyrelsesmøde afholdt 31. maj 2017. Mødet var præget af diskussion om samarbejdet med Lejerbo Danmarks administration og løbende sager.

Mødet begyndte kl. 17 og der var en lang dagsorden men en stor del af mødet handlede om verserende problemer, der angår samarbejdet mellem Lejerbo København og administrationsselskabet Lejerbo Danmark.

 

Problemerne handler bl.a. om Lejerbo Københavns renoveringer og nybyggerier, hvor Lejerbo Danmark efter bestyrelsens mening ikke i tilstrækkelig grad har varetaget organisationens interesser.


Opsigelse af administrationsaftale og ekstraordinært repræsentantskabsmøde

Sagerne har været så alvorlige og med risiko for at påføre organisationen økonomiske tab, at det efter bestyrelsens opfattelse, må have konsekvenser, og det var da også en enstemmig bestyrelse, der besluttede at opsige administrationsaftalen med Lejerbo Danmark.


- Fordi, vi må enten finde en anden administrator eller indgå en helt anden administrationsaftale med Lejerbo Danmark, så vi sikrer afgørende indflydelse på vores byggesager, på egenkapital og på tilrettelæggelsen af vores egen drift og administration, sagde organisationsformand Jan Hyttel.


Det blev samtidig besluttet at indkalde til et ekstraordinært repræsentantskabsmøde med henblik på at få repræsentantskabsmødets politiske tilslutning til at opsige administrationsaftalen med Lejerbo Danmark og derefter om muligt at forhandle en ny og bedre administrationsaftale igennem – eller at finde et nyt administrationsselskab.


Det ekstraordinære repræsentantskabsmøde bliver afholdt den 28. juni i Gyldenrisparken på Amager – se artiklen andet steds på hjemmesiden.


Bestyrelsen besluttede, at det er Bygherreudvalgets medlemmer som deltager i forhandlingsudvalget med Lejerbo Danmark. Bygherreudvalget består af formand Jan Hyttel og næstformand Flemming Grandal samt bestyrelsesmedlemmerne Marianne Jørgensen og Ann Urbrand.

Målet med forhandlingerne er at få en hurtigt afklaring, så man kan komme videre i arbejdet.


Det blev på mødet også besluttet, at der ikke skal tages stilling til en ny sammensætning af Lejerbo Københavns organisationsbestyrelse, herunder indstilling af nyt medlem fra administrationsorganisationen før der er en afklaring om forholdet til Lejerbo Danmark.


Renoveringer og nyt P-laug

Mødet gik videre til andre punkter på dagsordenen. Bestyrelsen behandlede og godkendte som sædvanligt en række ansøgninger fra afdelingerne. 


Således fik afd. 457-1 Blegdamsvej på Nørrebro godkendt den nødvendige udskiftning af afdelingens hoveddøre og reparation af utætte tage, der kan finansieres via et 20-årigt banklån med en månedlig huslejestigning på mellem 160 og 204 kr. pr. måned.


Afd. 783-0Sluseholmen i Valby fik godkendt et forslag om at danne et nyt P-Laug for at opnå bedre parkeringsforhold for områdets beboere. Lejerbo Københavns advokat Henrik Drejer blev sat på opgaven med at udarbejde et forslag til vedtægter for Sluseholmens nye P-laug.


I afd. 270-0 Mjølnerparken skal der fremover laves lejekontrakter med udløb 31. marts 2018. Dette med baggrund i den forestående renovering af Mjølnerparken. I ejendommen på Hothers Plads vil der gå 6-7 år inden byggearbejdet når frem og derfor kan boligerne indtil videre udlejes på permanente kontrakter. Der åbnes op for, at der kan udlejes til unge, hvis kommens sædvanlige ansvar i forbindelse med lejetab m.v. fastholdes.Mjølnerparkens lejekontrakter blev diskuteret på mødet


Nye visioner og HPHP på pause

Bestyrelsens nyreviderede udgave ”Lejerbo Københavns mission og visioner” blev godkendt med begejstring. Arbejdet med en fornyelse af visionerne blev igangsat på bestyrelsens strategiseminar, som blev holdt i Skodsborg i maj, og er nu justeret  og klar til endelig præsentation på det ordinære årlige repræsentantskabsmøde i december.


En forlængelse af den boligsociale helhedsplan HPHP i Mjølnerparken er stillet i bero, fordi kommunen i sidste øjeblik har afvist det resultat som der ellers var enighed om mellem Landsbyggefonden, Lejerbo og Københavns Kommune.Landsbyggefonden tager kontakt til Københavns Kommune for at finde en løsning. 

Lejerbo støtter fortsat op om en forlængelse af HPHP.


Formand Jan Hyttel orienterede om hvad der var sket på bygherreudvalgsmødet afholdt tidligere samme dag. Herunder den langvarige sag vedrørende opvarmning af gulve i badeværelserne i afd. 72-0 Kamhusene, hvor der nu er sat en advokat på sagen.


Bestyrelsen evaluerede Landsrepræsentantskabsmødet afholdt den 16.-17. maj i Aarhus og der var i den forbindelse indslag af raseri, skuffelse og forundring, men bestyrelsen var enige om, at sammenholdet i København aldrig har været stærkere.


Sommermødet og nyt fra forvaltningen

Programmet for årets sommermøde den 8. september er på trapperne og kan snart sendes ud til afdelingerne sammen med en invitation til mødet. I den forbindelse efterlyser organisationsbestyrelsen indstillinger til hvem der skal have Lejerbo Københavns aktivitetspris 2017. Der arbejdes også på at finde en boligafdeling, som skal modtage årets Den Gyldne Kost.Hegnet ved afdelingen i Strandgade bliver stående


Hegnssagen i afd. 218-0 Strandgade på Christianshavn er afgjort med positivt resultat for afdelingen, idet Københavns Politi Advokatur i et brev til Lejerbo har meddelt, at de opgiver at gøre mere ved den sigtelse Københavns Kommune har indgivet, og at der derfor ikke bliver nogen straffesag. Københavns kommune har hverken hjemmel til at påbyde hegnet nedtaget eller til at forlange cykel- og hundehold ophævet. Hegnet blev i sin tid sat op som en erstatning for de gamle brandbomme i afdelingen.


Forretningsfører Steffen Boel Jørgensen og souschef Troels Buch Kristensen orienterede bestyrelsen om hvad der er sket i forvaltningen siden sidste bestyrelsesmøde.

Blandt andet fortalte de, at der desværre stadig er antenne-problemer i nogle af afafdelingerne, men at man har forhandling med YouSee omkring at finde en løsning på problemerne.


Det var glædeligt at høre, at der er udsigt til et snarligt og fordelagtigt salg af Lejerbo Københavns grund i Oliebladsgade på Amager.


Et nyt system for fordelingsnøgler for udgifter til ejendomsfunktionærer er på vej. Det skal sikre bedre indsigt og overblik over lønudbetaling i driften.


Derefter takkede formand Jan Hyttel for et godt møde og aftenens dirigent, Ann Urbrand, for god mødeledelse.


Tekst og foto af Karen VistesenKommentarer

Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo