Gå til indhold
image

Beboerne er flyttet ind i Nørre Søparks nye tagboliger

Oprettet:  15-06-2017

Afd. 457-0 Nørre Søpark i Ryesgade på Nørrebro har gennemgået en renovering som har resulteret i 6 nye tagboliger. Læs om og se hvordan beboerne har indrettet sig i de nye boliger.

Nørre Søpark ligger i Ryesgade på Nørrebro og var tidligere et hospital, men i 1993 blev bygningen renoveret og indrettet som Lejerbo Københavns afd. 457-0 med 75 ældreboliger. 


I 2013 fik Nørre Søpark nyt tag og samtidig blev der indsat loftsvinduer og gjort klar til et taglejlighedsprojekt, som nu er blevet færdigt. 


Boligarealet på det gamle tørreloft har givet plads til 6 tagboliger på mellem 101 og 127 m2 og der er elevatoradgang, egen tagterrasse og store glaspartier med lys og luft. Boligerne blev indviet i februar i år og de blev alle lejet ud med det samme.

 

Fine boliger med masser af lys 

Nu, knapt et halvt år efter er hjemmesiden taget på besøg for at se og høre om, hvordan livet leves i de nye tagboliger. 


I lejlighed nr. 17 bor Karsten Thorhauge , som var en af de første der rykkede ind i de nye boliger. Han er selvstændig med eget firma, der laver musikstyling til virksomheder og indkøbscentre, og han bor her sammen med sin kæreste, Auricilia Olesen, men hun er på arbejde den eftermiddag, hvor hjemmesiden kommer på besøg, så det er Karsten der tager imod i hjemmet.


- Vi boede tidligere i en fremlejet lejlighed i Lejerbos afdeling i Strandgade på Christianshavn, og vi overvejede at flytte i hus, når fremlejen udløb, men det er svært at finde noget som er til at betale i byen, hvor vi begge arbejder, så da Lejerbos venteliste åbnede mulighed for at vi kunne få en af de nye tagboliger i Nørre Søpark, var vi ikke længe om at slå til, siger Karsten Thorhauge og viser rundt.


Det er en dejlig lejlighed på 127 m2. Der er et køkkenalrum med elementer af mærket Svane, et stort soveværelse samt et ekstra værelser, der her fungerer som arbejdsværelse. Lejligheden har smukke fritstående bjælker og masser af lys, der vælter ind både ovenfra, fra kviste og skrå vinduer. Der er hvad der skal være i en moderne taglejlighed.


Der er god plads i køkkenalrummet hvor bjælker og søjler er bevaretDet gamle vinduesparti i soveværelset har fået nyt liv


Lige midt i det hele

- Lejerbos afdeling er er dejligt sted at bo. Her er vi tæt på Københavns smukke søer, fuglefløjt og samtidig er der kun fem minutters gang til Sankt Hans Torv, der er kendt for sine hyggelige cafeer. Det er en stille og rolig afdeling, naboerne er søde og det er hyggeligt med de ældre. Det kan ikke være meget bedre, siger Karsten.


Eneste tålmodighedsprøve har været at ikke alt fungerede som det skulle ved indflytningen. Fordi ejendommen er gammel har der været problemer med at få de elektriske installationer på plads, og det har været irriterende, erkender Karsten, at internettet ikke fungerer, når man som han ofte arbejder hjemme og er afhængig af at kunne komme på nettet. I nogle af lejlighederne er der problemer med ventilationen på badeværelset og dørtelefonerne mangler.


- Lejerbo har lovet, at det snart vil gå i orden og så har beboerne forøvrigt startet en facebook gruppe, hvor vi kan hjælpe og støtte hinanden i at få de sidste ting bragt i orden, men det er også min oplevelse at folk gerne vil lære hinanden at kende og har forståelse for, at der er begyndervanskeligheder, som heldigvis ikke kan overskygge glæden ved at bo her, siger Karsten Thorhauge.


Susanne og Per er glade for deres nye bolig

I en anden bolig står der Susanne Wessel og Per Olsen på navneskiltet. Deres lejlighed er i samme størrelse som den Karsten og hans kæreste bor i. 


Susanne åbner døren og viser rundt i lejligheden, der også huser sønnen Frederik. Susanne er konsulent i fagforening 3F og Per er formand for LO hovedstaden, og de er også meget glade for deres spritnye bolig, som de flyttede ind i efter at have solgt deres andelslejlighed, der også lå på Nørrebro ikke så langt væk fra Nørre Søpark.


- Vi læste om de nye tagboliger på Lejerbos hjemmeside og syntes det lød spændende, så vi tog herhen for at se dem og ”whau, hvor er det flot” var det første vi tænkte, da vi trådte ind af døren. Vi var solgt til lejligheden og stedet med det samme,  siger Susanne Wessel.


Et blik rundt i lejligheden giver en forståelse for hvorfor det ikke var svært at beslutte sig til at bo her. Det er en flot lys og venlig lejlighed møbleret i enkel klassisk stil. Superflot stue med det åbne køkken og kogeøen, som Per Olsen selv har bygget. Fra kogeøen er der udsigt til terrassen, byens tage og himlen.


Susanne fortæller at den nye lejlighed passer fint til familiens behov, og at hun bl.a.nyder det store køkkenalrum, hvor der er plads til at samle hele familien. Ægteparret har fire sammenbragte børn, så det er dejligt med et store, åbne rum, hvor de kan være alle sammen.


Indretning i klassisk enkel stil - den flotte kogeø har herren i huset selv fabrikeret

Foto: Susanne Wessel


Fredrik er glad for sit nye værelse. Han har besøg af sin kæreste Frederikke


Det gode naboskab betyder meget


Så snart vejret er til det rykker Susanne Wessel ud på familiens terrasse

- Jeg har tidligere boet alment, siger Susanne og fremhæver nogle af de fordele som hun synes der er ved at bo alment. For eksempel det at huslejen ligger fast, hvilket giver tryghed i hverdagsøkonomien og at ejendomsfunktionærerne klarer driften og sørger for at der er pænt og rent i boligområdet. 


Det er også en god ting, at man kan stå på venteliste til andre boligtyper, hvis man nu pludselig skulle blive skilt eller miste sin ægtefælle og får brug for at flytte til noget mindre og billigere. Og så er der jo også lige det, som også er vigtigt, nemlig at den almene boligform bygger på beboerdemokrati og fællesskab.


- Det er klart, at når man som Per og jeg arbejder i fagbevægelsen, så er disse værdier noget som står vores hjerte nært. Vi har et rigtig godt naboskab her i afdelingen, og det er med til at forøge glæde ved at bo her, siger Susanne Wessel.


Nørre Søpark har lige i øjeblikket ingen afdelingsbestyrelse, men der er en kontaktperson, som informerer beboerne og holder har kontakten til Lejerbo. Beboerne i de nye tagboliger har i tankerne at danne en bestyrelse, når de er faldet mere til i afdelingen.


Tekst og foto af Karen VistesenKommentarer

Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo