Gå til indhold
image

Organisationsbestyrelsen evaluerer sig selv

Oprettet:  13-05-2017

Organisationsbestyrelsen har i dagene 5.-6. maj været på strategiseminar for at kikke bestyrelsesarbejdet og visionerne for Lejerbo Københavns fremtid efter i sømmene.

- Organisationsbestyrelsen sætter den politiske kurs og træffer de endelige beslutninger i alle vigtige sager, der vedrører Lejerbo København. Derfor er det nødvendigt og helt naturligt at bestyrelsens løbende evaluerer bestyrelsesarbejdet, så vi kan sikre god ledelse i organisationen og boligafdelingerne. En evaluering giver også mulighed for at få en konstruktiv debat om strategi og visioner og hvor eventuelle forbedringer skal ske.


Sådan indledte organisationsformand Jan Hyttel sit indlæg til strategiseminaret om bestyrelsesarbejdet i sidste uge, hvor han sammen med bestyrelsen og de to suppleanter var samlet for at diskutere form og indhold af bestyrelsesarbejdet. I seminaret deltog også souschef Troels Buch Kristensen og forretningsfører Steffen Boel Jørgensen fra Lejerbo Københavns forvaltning.


Særlige punkter på programmet var styring af byggesager og en debat, hvor visionerne skulle konkretiseres. Rammen om seminaret var Skodsborg Kur Hotel nord for København, hvor der var sørget for vand, the og kaffe samt frugt og sandwich i mødelokalet, så bestyrelsen løbende kunne holde energien og diskussionslysten oppe.


Det skal være tydeligt hvem bygherren er

Allerførst gennemgik organisationsformand Jan Hyttel sammen med forretningsfører Steffen Boel Jørgensen en power point om den nuværende model for organiseringen af bestyrelsens arbejde med byggesager. Den røde tråd i oplægget var, at ”organisationsbestyrelsen er bygherren” - i alle byggesager. Organisationsbestyrelsens rolle som bygherre skal markeres, understreges og anvendes til gavn for lejerne.


Organisationsformand Jan Hyttel understregede, at oplægget om styringen af byggesagerne var til debat og han hilste input velkomment.Steffen Boel Jørgensen og Kirsten Bjørton 


Bestyrelsen var enige om, at der er brug for at markere, hvem der sidder for bordenden. Organisationsbestyrelsen er bygherren og dermed øverste myndighed i alle byggesager. Det er organisationsbestyrelsen, som træffer den endelige beslutning ved køb og salg af byggegrunde, nybyggerier og renoveringer af afdelingerne.


Der var også enighed om, at samarbejdet mellem organisationsbestyrelsen og byggeafdelingen skal udvikles, så det bliver mere effektivt end det er i dag. Der er plads til forbedring på flere områder. Blandt andet vil en styrket kommunikation kunne skabe forbedringer. Bestyrelsen foreslog helt konkret, at skriftlige oplæg om byggesager skal udsendes fra Byg til hele bestyrelsen mindst en uge før hvert bestyrelsesmøde, så man kan nå at få læst og tænkt oplæggene helt igennem.


Desuden skal der til hvert bestyrelsesmøde foreligge en opdatering på egenkapitalen og bemærkninger hertil. På den måde kan bestyrelsen hele tiden sikre, at økonomien er i orden og at Lejerbo København er likviditetsmæssigt godt polstret, hvis der skulle opstå kriser.


Debatten varede frem til klokken 20, hvorefter det var tid til at spise middag i hotellets restaurant.


Fra vision til strategi og handling


Lørdagens program startede klokken 9 i mødelokalet. Første punkt på programmet var et oplæg ved souschef Troels Buch Kristensen, der fortalte om Lejerbo Københavns nuværende visioner.


Oplægget, der var blevet udsendt til bestyrelsen før mødet, lagde op til en engageret diskussion, hvor deltagerne gav deres input til, hvordan Lejerbo Københavns visioner skal se ud og hvordan man kommer fra visioner og strategi til handling. Også her blev organisationsbestyrelsens rolle som almen bygherre diskuteret.


”Vores kurs som almen bygherre i København er klar. Vi vil et København for alle. Vores boligorganisation vil også i fremtiden arbejde for at sikre gode almene boliger med fornuftig husleje og med fællesskaber for alle” som organisationsformand Jan Hyttel beskrev det.


Jan Hyttel sluttede seminaret med at takke bestyrelsen for en god debat med mange input til det videre bestyrelsesarbejde hjemme i Valby.


Strategiseminaret sluttede lørdag klokken 13.


Tekst og foto af Karen VistesenKommentarer

Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo