Gå til indhold
image

Byggesag gav langvarigt bestyrelsesmøde i Lejerbo Kbh

Oprettet:  04-05-2017

29. marts blev der afholdt bestyrelsesmøde i Lejerbo København. Dagsordenen var lang og debatten om den komplicerede byggesag i Oliebladsgade fyldte meget på mødet, men også det boligsociale arbejde og projekt Grønne Porte fik plads.

Formand Jan Hyttel bød velkommen til mødet, som inkluderede boligsocial koordinator Mette Frances Johannesson. Mette deltog i den første del af mødet og gav en status for det boligsociale arbejde og forlængelsen af Helhedsplanen for Mjølnerparken, Hothers Plads og Vores Kvarter. 


Der er søgt prækvalifikation til forlængelse af HPHP hos Landsbyggefonden. 10,5 mio. kr. er der søgt om og pengene er reserveret til indsatser, som skal sikre fortsat god kurs og vedvarende positiv forandring i boligområdet på Nørrebro.

 

Bestyrelsen godkendte efter indstilling fra Mette Frances Johannesson og forvaltningen at Lejerbo København medfinansierer de boligsociale helhedsplaner. Godkendelse af medfinansiering er grundlaget for at få tilsagn om støttemidler fra Landsbyggefonden. 


Ny titel til Mette Frances JohannessonMette Frances Johanneson fik på mødet godkendt en ny stillingsbetegnelse. I stedet for ”boligsocial koordinator” kan Mette fremover skrive ”chef for sociale indsatser” på sit visitkort. Det er en mere tidssvarende titel, som ifølge Mette passer bedre til de arbejdsopgaver hun udfører i Lejerbo København. 


Sager til beslutning

Bestyrelsen havde også nogle beslutningspunkter på dagsordenen, bl.a. en godkendelse af afdelingsbestyrelsernes driftsbudgetter for 2017/2018.  Desuden besluttede bestyrelsen at indkalde til ekstraordinært afdelingsmøde i afd. 50-0, Fortvænget på Amager for valg at en ny afdelingsbestyrelsen, da den gamle er trådt tilbage. 


Sheku Amadu Jalloh vil være dirigent på mødet og formand Jan Hyttel vil også være til stede – og desuden vil der på mødet blive informeret om det kommende byggeprojekt i afdelingen. Fortvænget står overfor en stor renovering, der skal løfte afdelingen med mange fornyelser og beboerne kan bl.a. glæde sig til nye altaner. 


Herudover drøftede bestyrelsen en henvendelse fra Projekt Grønne Porte, som ønsker at inddrage udearealerne i afdelingen på Lærkevej i Områdefornyelsen for Fuglekvarteret. Ideen er ifølge henvendelsen at skabe genkendelige indgangspartier til Fuglekvarteret fra Frederikssundsvej. Selv om udearealerne på Lærkevej er forholdsvis nye, mener man at kunne gøre dem endnu flottere med mere grønt, bytræer og bænke. 


Organisationsbestyrelsen besluttede på mødet at Sheku Amadu Jalloh og Lærkevejs varmemester tager kontakt til Områdefornyelsen på afdelingens vegne for at videreudvikle på projektet. Afdelingen på Lærkevej har i øjeblikket ingen bestyrelse. 


Byggesagen i Oliebladsgade 


På dagsordenen var også den efterhånden meget langstrakte og komplicerede byggesag i Oliebladsgade på Amager. Sagen startede tilbage i 2013, hvor Københavns Kommune henvendte sig for at høre om Lejerbo København kunne være behjælpelig med at finde to byggegrunde til opførelse af ca. 35-50 plejehjemspladser med tilhørende serviceareal. Oliebladsgade var en af de to byggegrunde. 


Det var tanken at byggeriet skulle have været påbegyndt i 2014 og stå klar til indflytning året efter. Men kommunen sprang fra det tilsagn, der blev givet ved skema A og har efterfølgende foretaget et vejudlæg på grunden, så at der ikke er den byggeret som Lejerbo København var blevet oplyst om. 


Byggesagen involverer mange parter og er behæftet med nogle uklarheder omkring processen i forløbet. Formand Jan Hyttel kunne på mødet oplyse, at der i øjeblikket pågår en advokatundersøgelse for at kulegrave hele forløbet i den komplicerede byggesag og i forhold til hvem der har erstatningsansvar  for eventuelle økonomiske tab på projektet.


Organisationsbestyrelsen har lige siden Kommunen sprang fra projektet forsøgt at finde nye anvendelsesmuligheder for grunden i Oliebladsgade. Det har ikke været nogen helt nem opgave, men Jan Hyttel fortalte på mødet, at der nu er lys forude, idet man på et Bygherreudvalgsmøde tidligere på dagen endelig med byggeafdelingen har afklaret en række scenarier til byggemuligheder eller salg af grunden, som kan løse problemerne i Oliebladsgade. 


Bygherreudvalgets sammensætning ændret

På bestyrelsesmødet var der en række uenigheder mellem bestyrelsesmedlem Bernd Kjelland og den øvrige bestyrelse om den politiske holdning til byggesagen i Oliebladsgade. Efter en længere debat konkluderede bestyrelsen, at uenighederne ikke var formålstjenligt i forhold til det videre arbejde i Bygherreudvalget og at Bernd Kjelland derfor måtte træde ud af Bygherreudvalget.


John Refsgaard var uenig i denne beslutning og besluttede derfor også selv at træde ud af Bygherreudvalget.


Bygherreudvalget består derfor lige nu af Jan Hyttel og Flemming Grandal. Der vælges nye medlemmer til Bygherreudvalget på næste møde eller ved mailvotering inden. 


Andre punkter på dagsordenen

Der var andre punkter på dagsordenen end oliebladsgadeproblematikken. Blandt andet fik afd. 88-1, Toskiftevej godkendt en helhedsplan, der træder i kraft nogle år ude i fremtiden.  


Afd.384-0, Engholmen i Sydhavnen er bekymret for støj fra kommunens metrobyggeri, men Kommunen har svaret, at man ikke vil og kan gøre mere ved støjniveauet. 


Ældreafdelingen i Bjergvænget i Nordvest mangler opbevaringsplads til elscootere og Lejerbo Københavns souschef Troels Buch Kristensen meddelte på mødet, at han tager kontakt til kommunen for om der kan foretages en reservation af kommunale lokaler, som kan bruges til opbevaring af elscooterne. 


Introkurset fornyvalgte bestyrelsesmedlemmer, der blev afholdt i Valby den 16. marts, blev evalueret på mødet. Ifølge alle vidner, deriblandt organisationsbestyrelsens Kirsten Bjørton og Flemming Georg, var det et rigtig godt kursus med mange og positive nye afdelingsbestyrelsesmedlemmer. En reportage om kurset kan læses på hjemmesiden.


På dagsordenen formødet i marts stod også punkterne ”Evaluering af budgetstrategi”, ”Effektiviseringer i driften” og ”Mål for budgetstrategi 2018/2019” men disse punkter blev udsat til næste møde grundet den lange debat om Oliebladsgade.   


Bestyrelsesmødet sluttede traditionen tro med at bestyrelsen samlede i Lejerbos kantine til lidt at spise og drikke. 

 

Et referat fra bestyrelsesmødet den 29. marts kan læses under hjemmesidens menupunkt ”Møder”.Kommentarer

Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo