Gå til indhold
image

Altaner er et stort plus i Møntbo

Oprettet:  27-02-2017

Hjemmesiden har besøgt afd. 150-0 Møntbo i Nordvest for at se hvordan livet leves der.

Møntbo er en af Lejerbo Københavns mindre afdelinger. Den ligger i Nordvest på Møntmestervej omgivet af andre boligbyggerier i et fredeligt og roligt kvarter. Afdelingen er opført i 1981 og er et typisk 80'er byggeri med gule mursten, og træerne er blevet store.


Nye postkasser i opgangene

 

Det er et ældre boligområde, hvor folk har det rart med hverandre, og det er velholdt med pæne grønne udearealer. Afdelingens seks opgange er netop blevet frisket op med ny maling og samtidig har beboerne fået nye postkasser.


Winnie Marjø er afdelingsformand og hun viser rundt i afdelingen, hvor hun i omkring 30 år har boet sammen med sin mand, så hun kender boligområdets historie og kan fortælle mange detaljer. Der er 72 lejligheder. Boligerne er på to, tre og fire værelser. Næsten alle lejlighederne har altan med god plads eller terrasser i stueplan.


Et godt sted for børnefamilier

Der bor alle slags mennesker i Møntbo, og de kommer fra flere forskellige lande. Børnefamilierne er der blevet flere af og afdelingen gør meget for at de skal have det godt. Der er en legeplads, en stor boldbane og for ikke så længe siden har man fået et skur til barnevogne ved siden af den blok som ligger tættest på legepladsen.Afdelingsformand Winnie Marjø fremviser det nye barnevognsskurAfdelingen har en dejlig legeplads til børneneVaskeriet er i fin stand med nye vaskemaskiner og en stor tørretumler


Afdelingen har et fælles vaskeri med tre vaskemaskiner og en stor tørretumler. Beboerne kan bestille vasketider på op til tre timer og forbruget betales over huslejen. Afdelingen råder over et festlokale, der kan lejes af beboerne til fødselsdage og fester. Det kan også bruges til beboerarrangementer og det årlige afdelingsmøde.


Altan og udeliv

Winnie Marjø og hendes mand boede før de i 1987 flyttede til Møntbo i en lejlighed ved Grundtvigsskolen. Da de fik børn blev der brug for en større bolig og Lejerbos afdeling på Møntmestervej blev et dejligt bytte og Winnie fremhæver bl.a.altanen som et stort plus ved boligen. Altanen giver et ekstra rum og mulighed for et skønt udeliv. Den benyttes flittigt af familien stort set året rundt.


- Min mand og jeg er meget glade for at bo i området. Der er ikke langt til transport, bibliotek og indkøbsmuligheder. Og der er gode muligheder for at nå ud til grønne områder, hvis vi har lyst til at gå lange ture og få pulsen op – og Bellahøjbadet ligger tæt på, hvis man kan lide at svømme, fortæller Winnie Marjø.


En grillplads er samlingspunkt

Under rundvisningen kommer vi også forbi grillpladsen, som er et populært samlingspunkt for beboerne. Winnie fortæller, at der om sommeren ofte opstår spontane grillarrangementer eller fester, hvor folk sætter sig på bænkene og griller, drikker en øl eller sludrer over et glas vin.


Der er selvfølgelig ikke nogen på bænkene denne kolde torsdag eftermiddag, hvor vinden river i kinderne, men så snart forårssolen sender sine lune stråler ned over Møntbo, fyldes bænkene ved grillpladsen op med beboerne.


Velfungerende bestyrelseWinnie Marjø foran afdelingen på Møntmestervej

Bestyrelsen i Møntbo består af fem medlemmer og en suppleant. Bestyrelsesmøderne holdes i bestyrelseslokalet som ligger i kælderen ved siden af vaskeriet.


- Vi mødes en gang om måneden og jeg synes vi har et godt samarbejde i bestyrelsen. Vi er en lille afdeling, hvor der sjældent er de store ting på tapetet, så det er overkommeligt at klare opgaverne, når blot vi fordeler dem imellem os.  Hvis der er klager over en beboer som ikke overholder husordenen, så sender vi en stafet på to personer af sted til at ordne sagen. Man kan komme langt med personligt fremmøde og en stille og venlig henstilling til beboeren om at husordenen skal altså overholdes, og det løser som regel problemet, siger Winnie Marjø, der lægger vægt på, at hun selv og bestyrelsen lytter til beboerne og udviser handlekraft til et få tingene i afdelingen ordnet til alles bedste.


Aktuelt har bestyrelsen ikke planlagt renovering af afdelingen, for den er stadig i pæn stand, men det er selvfølgelig vigtigt med henlæggelser til den løbende vedligeholdelse.


I cirka ti lejemål har beboerne fået lavet nye køkkener over råderetten. Nye køkkener bliver indsat ved fraflytning sådan at alle lejlighederne over tid vil blive opgraderet med nyt køkken.


Møntbo har en hjemmeside, hvor man finder husordenen og en glimrende infopjece til nye beboere.


 

Fakta om afdeling 150-0 Møntbo

Møntmestervej 4 A-B, 6 A-G, 2400 København NV

Består af to blokke med 72 lejemål 

1 lejlighed på 2 værelser 

44 lejligheder på 3 værelser 

27 lejligheder på 4 værelser


Bag om navnet Møntmestervej

Møntmestervej har sit navn efter Christian den tredjes gamle møntmester Povl Fechtel, Han var indvandret fra Hamburg og blev en meget rig mand, der endog kunne låne byen penge og han skænkede bl.a. penge til opførelsen af stiftelsen Poul Fechtels Hospital eller ”Hamborgerboderne” i København. Stiftelsen flyttede senere til Nordvest og da kommunen skulle navngive et antal veje i området valgte man, at de skulle erindre om gamle stillingsbetegnelser, hvoriblandt kan nævnes Rentemestervej og Birkedommervej, Man huskede også den gamle møntmester, som fik den vej der er nærmest stiftelsen. I dag er Povl Fechtels stiftelse omdannet til en andelsboligforening. Den ligger på Frederikssundsvej.


Tekst og foto af Karen VistesenKommentarer

Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo