Gå til indhold
image

Stort ja til Lejerbo Københavns udmeldelse af Lejerbo

Oprettet:  08-12-2017

Efter repræsentantskabsmødet onsdag den 6. december er Lejerbo Københavns udmeldelse af Lejerbo Danmark en realitet.

Repræsentantskabet for Lejerbo København holdt onsdag 6. december sit årlige repræsentantskabsmøde. Her stemte repræsentantskabsmedlemmerne et stort ja til at forlade Lejerbo Danmark. 


Til stede ved mødet var 39 stemmeberettigede repræsentantskabsmedlemmer. For stemte 38, en undlod at stemme.

 

Dermed effektuerede repræsentantskabsmedlemmerne, at udmeldelsen, som man vedtog på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i sommer, nu er endegyldig. Udmeldelsen træder i kraft pr. 30. juni 2018.


Med et ja lyder startskuddet til en ny fremtid for Lejerbo København, der omfatter 60 boligafdelinger og 5.300 lejemål.


Formandens beretningJan Hyttel aflægger beretning

Årets repræsentantskabsmøde startede klokken 17 i Ingeniørforeningens Mødecenter på Kalvebod Brygge.


Organisationsformand Jan Hyttel bød velkommen og aflagde årsberetning, herunder om forretningsførelsen for det seneste forløbne år i Lejerbo København.  


Opsigelsen af administrationsaftalen med Lejerbo fyldte naturligt nok en del i formandens mundtlige beretning, og rækken af byggesager, som er kilden til mange af de konflikter, man har haft med Lejerbos ledelse, blev også nævnt.


I sin beretning kom formanden desuden ind på både drifts- og renoveringsstrategi, Lejerbo Københavns mission og visioner, økonomi, boligsocialt arbejde og helhedsplaner. På alle områder er der udvikling og en klar kurs, sagde Jan Hyttel.


Efter formandens beretning var der forelæggelse og godkendelse af regnskabet for 2017 og en orientering om budgettet for 2018.


Livlig, positiv dialog inden afstemningDer var afsat god tid til at alle kunne komme til orde med spørgsmål og kommentarer

Derefter gik mødet over til dagsordenspunktet, der omhandlede beslutningen om udmeldelse af Lejerbo.


Først gennemgik organisationsformanden de sager, der i juni førte til at Lejerbo København opsagde sin administrationsaftale med Lejerbo. Dernæst redegjorde han for arbejdet i forhandlingsudvalget, som siden sommer har forsøgt at få enderne i en ny og bedre administrationsaftale med Lejerbo til at hænge sammen.


Han forklarede også om de ønsker organisationsbestyrelsen har haft til en ny aftale. Blandt andet at det skal være organisationsbestyrelsen der har beslutningsmyndighed i alle vigtige sager, der vedrører Lejerbo København, herunder er den reelle bygherre ved alle renoveringer og nybyggerier i Lejerbo København. Det skal være beboerdemokratiet, der sidder for bordenden, sagde Jan Hyttel.


Desuden har et vigtigt krav været, at Lejerbo København som den største boligorganisation i Lejerbo har et fast sæde i hovedbestyrelsen.


- Det har været en lang og ikke ligefrem let proces, og status er, at bestyrelsen ikke længere tror på, at der kan opnås en aftale med Lejerbo Danmark, sagde Jan Hyttel og fortsatte:


- Bestyrelsen har efter påbud fra repræsentantskabet sideløbende undersøgt muligheder for at finde administration uden for Lejerbo, og Bo-Vest er den foretrukne blandt de administrationsselskaber vi har haft kontakt med. Bestyrelsen henstiller derfor til repræsentantskabet, at man fastholder beslutningen om at melde sig ud af Lejerbo Danmark og vi beder om mandat til at forhandle en administrationsaftale på plads med Bo-Vest.


Bo-Vest er ny samarbejdspartnerUlrik Brock Hoffmeyer er direktør i Bo-Vest

Ulrik Brock Hoffmeyer, direktør i Bo-Vest, var inviteret med til repræsentantskabsmødet. Han gav en kort præsentation af Bo-Vest, der administrerer 10.000 almene boliger på Vestegnen. Han forklarede om boligselskabets værdigrundlag, som bygger på tæt samarbejde med beboerdemokraterne og de ansatte i boligområderne.


Herefter var der afsat god tid til at repræsentantskabsmedlemmerne kunne stille spørgsmål og komme med kommentarere, de fleste af positiv karakter og med en forventning om en ny og spændende fremtid for Lejerbo København.


Efter den livlige debat blev beslutningspunktet om udmeldelse af Lejerbo sat til afstemning ved håndsoprækning og dirigenten kunne konstatere, at der var flertal for en udmeldelse, da alle på nær en stemte for. 


Valg til organisationsbestyrelse og BL

Så var der valg til Lejerbo Københavns organisationsbestyrelse.

Flemming Grandal blev genvalgt som næstformand. Marianne Jørgensen modtog genvalg som bestyrelsesmedlem. Desuden blev Dawich El-Ali fra afdeling 248-0 Den Grønne Trekant udpeget til bestyrelsen. Flemming Georg blev genvalgt som suppleant og Ole Markussen blev nyvalgt som suppleant.


Herudover blev der valgt medlemmer til forretningsførerorganisationens repræsentantskab og medlemmer til Boligselskabernes Landsorganisation BL’s 1. kreds.


Organisationsformand Jan Hyttel afsluttede mødet med at takke deltagerne for godt og givtigt møde med ikke mindst en god stemning og en frugtbar dialog.


- Jeg glæder mig over repræsentantskabets beslutning og den store opbakning der hele vejen igennem har været til bestyrelsen. Tak skal I have. Lejerbo København har et kæmpe potentiale for at udvikle sine afdelinger til fordel for lejerne, det må ikke hindres af uhensigtsmæssige administrationsaftaler.

Derfor er jeg glad over resultatet i aften, som bringer os videre mod nye spændende horisonter i og måske også uden for København. Jeg ser frem til at få en god administrationsaftale forhandlet på plads med Bo-Vest, sagde Jan Hyttel.


Han takkede dirigenten Erik Bruhn for veludført arbejde.


Repræsentantskabsmødet sluttede med en hyggelig buffet i Ingeniørforeningens restaurant. I alt havde mødet 50 deltagere, som bl.a. omfattede medarbejdere fra forvaltningen, som altid er inviteret med til repræsentantskabsmøderne i Lejerbo København.


Det skal tilføjes, at udmeldelsen af Lejerbo Danmark ikke får konsekvenser for hverken lejere eller ansatte i Lejerbo Københavns afdelinger. Alle ansatte i forvaltningsgruppen i Valby er blevet tilbud at komme med til det nye sted, og organisationsbestyrelsen håber også, at en række andre medarbejdere i Lejerbo kan følge med.


Tekst og foto af Karen VistesenKommentarer

Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo