Gå til indhold
image

Seje børn og unge forskønner afdelingen i Holmbladsgade

Oprettet:  07-12-2017

Mandag den 4. december var der indvielse af et nyt gårdmiljø i afd. 391-0 på Amager. Projektet er et eksempel på hvor godt det kan blive, når Lejerbo Københavns indsats "Highfive sammen om Amager" samarbejder med afdelingsbestyrelsen om at engagere de lokale børn og unge i forskønnelse af deres eget boligområde.

Det er lykkedes Lejerbo Københavns boligsociale indsats "Highfive sammen om Amager" og afdelingsbestyrelsen i afd. 391-0 Holmbladsgade og Prags Boulevard at sætte skub i aktivitetsniveauet hos børn og unge i Sundholmskvarteret. En af de ting, de unge har bidraget med, er en miniforskønnelse af afdelingens gårdmiljø.

 

Siden sommer har engagerede børn og unge knoklet for at lave afdelingens gård grønnere, smukkere og mere brugbar for beboerne. Det har været et projekt for og med børn – og til glæde for alle.


Projekt plantekasser, nyt rækværk og kunst


Børnene har hjulpet med at fjerne det gamle, rådne hegn og erstatte det med et nyt, der nu står og lyser op i gården. En frivillig fra Highfive cafeen har sammen med sin far stået for 35 træblomster, som er blevet håndskåret på et værksted i Jylland. 


Børnene har malet træblomsterne, som nu pryder gårdens rækværk. Bestyrelsen har indkøbt ti plantekasser, som børnene har været med til at male, og der er plantet afgrøder og blomster, som beboerne kan fryde sig over eller bruge til madlavning. Desuden har afdelingen fået fire kunstværker af kunstneren Jane S. Kirchoff.


Børnene imponerer


Det færdige resultat er blevet rigtig flot, siger highfive leder Sisse ElmerThomsen om miniforskønnelsen, som blev indviet ved en festlighed i afdelingens beboerhus mandag den 4. december. 


Hun håber, at de engagerede unges indsats kan lokke andre unge med i det videre praktiske arbejde i afdelingen. Deres gå-på-mod og glæde ved indsatsen kan smitte af på stemningen, så der er endnu flere som får lyst til at involvere sig i at være aktiv i fællesskabet, mener Sisse.


Hun oplyser, at det næste projekt er maling af legehuset. Det har en del år på bagen, er efterhånden blevet slidt og trænger til nogle kærlige hænder. Til foråret skal også lyskassen males. 


Herudover arbejder Highfive projektet sammen med bestyrelsen og varmemestrene i afdelingen om at få mere belysning i gården.Hensigten er at øge trygheden for beboerne samt gøre udearealet brugbart for børn og voksne i vinterhalvåret, fortæller Sisse Elmer Thomsen, der sender en highfive til alle de frivillige og en tak til bestyrelsen og beboerne i afdeling 391-0.


Om Lejerbo Københavns Highfive indsats

Lejerbo Københavns Highfive indsats har været i gang i fire år. Hensigten med indsatsen er at give børn og unge i afdelingerne på Sundholmen – og andre interesserede unge – lyst til at komme i gang med sport og andre meningsfulde fritidsaktiviteter, der kan styrke deres netværk og selvværd. Erfaringen viser at børn og unge som er fysisk aktive får lettere ved at komme i uddannelse og job.


Projektet har en hjemmeside, der oplyser de unge om, hvilke aktiviteter der findes i området og der er også to cafeer i afdelingerne på Holmbladsgade og Sundholmen.

Cafeerne fungerer som platform for kvarterets unge og beboerne. Her er faste ugentlige aktiviteter som street-sport, fællesspisning, lektiehjælp, kreativt værksted, fritidsjobkonsulent, samvær og netværk.


Highfive projektet koordineres og ledes af Sisse Elmer Thomsen der arbejder sammen med frivillige unge fra området, Helhedsplanen og lokale aktører om at skabe tilbud, som kan bidrage til det gode liv for børn og unge på Sundholmen.


Projektet er blevet en stor succes og er fremadrettet en indsats under Lejerbo Københavns nye sociale beredskab hvilket betyder at man udvider med aktiviteter i Valby til næste år. Senere er målet at Higfive også skal nå til Nørrebro.


Se billeder fra gårdmiljøets indvielse, som blev holdt mandag 4. december kl. 17
Tekst af Karen Vistesen. Foto: Sisse Elmer Thomsen og Nanna Sølyst ThomsenKommentarer

Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo