Gå til indhold
image

Referat fra årets sidste bestyrelsesmøde i Lejerbo Kbh

Oprettet:  06-12-2017

24. november holdt organisationsbestyrelsen sit sidste bestyrelsesmødet i 2017. På mødet drøftede bestyrelsen blandt andet forhandlingerne om en administrationsaftale med Bo-Vest.

Mødet i december begyndte som altid med velkomst af organisationsformand Jan Hyttel, dernæst godkendelse af referatet fra sidste møde og gennemgang af bestyrelsens opgaveliste. 


Tidligere har man haft valg af en dirigent som første punkt på mødet, men bestyrelsen har besluttet at næstformand Flemming Grandal er fast dirigent ved de månedlige organisationsbestyrelsesmøder, så derfor blev der ikke brugt tid på denne procedure. 

 

Administrationsaftale, sidste nyt

Mødet fortsatte med de punkter der denne gang var på dagsordenen. Det var blandt andet, hvordan man organiserer arbejdet med at få Lejerbo København skilt fra administrationsselskabet og hvordan man sikrer at der er et bestyrelsesgrundlag for beslutninger om budget for juridisk assistance og advokatbistand, som skal bruges i den forbindelse. Bestyrelsen var enige om at en udgiftspost til dette formål skal sættes ind i budgettet for 2018.


På mødet vedtog bestyrelsen en rammebevilling på 1. mio. kr. til tilrettelæggelsen af overgangen til en ny administration. Samtidig gav bestyrelsen organisationsformand Jan Hyttel og næstformand Flemming Grandal samt forretningsfører Steffen Boel Jørgensen mandat til at afholde indledende udgifter af arbejdskapitalen 2017/18 i forbindelse med overgangen til ny administration. De holder løbende bestyrelsen orienteret om arbejdet, herunder hvis/når rammebeløbet skal forhøjes.


Der forhandles i øjeblikket med Bo-Vest om en ny administrationsaftale. Organisationsformand Jan Hyttel fortalte, at der er god fremdrift i forhandlingerne, og at han håber at man kan lande en aftale inden så længe.


Bestyrelsen tiltrådte, at der pr. 1. januar 2018 gennemføres en overflytning af forvaltningsgruppens personale fra administrationsselskabet Lejerbo Danmark til Lejerbo København.


Renoveringer og nyt byggeri på vej


Bestyrelsen har en lang dagsorden når den mødes en gang om måneden

På mødet behandlede og godkendte bestyrelsen en række ansøgninger fra afdelingerne om lån til forskellige renoveringsprojekter af større eller mindre art. Godkendelserne vil i den kommende tid give fornyelser til Islandsgården, Lukretiavej, Ryesgade, Tingsvej, Frederikssundsvej og Wilders Plads.


Journalistgården på Bispebjerg bakke skal rives ned og bestyrelsen godkendte en bevilling på 99.000 kr. til nedrivningsarbejdet. Pengene betragtes som et udlæg, der bliver betalt tilbage af Lidl som har købt Journalistgården.


Efter nedrivning af ejendommen er det Lidls plan at opføre en ny dagligvareforretning på grunden. Lidl har lovet at afholde alle udgifter i forbindelse med nedrivningen.


Bestyrelsen gav grønt lys til de indledende undersøgelser af et nyt byggeprojekt på Ørestads Boulevard i Ørestaden.


Relationen til Københavns KommuneAnn Urbrand er organisationsbestyrelsens bindeled til Københavns kommune  

Københavns Kommunes trafik- og miljøudvalg ønsker ikke længere at udpege repræsentanter til de almene boligorganisationers bestyrelser. Lejerbo Københavns vedtægter tager højde for denne situation, og bestyrelsen vedtog derfor at pege på Ann Urbrand som ekstern repræsentant i bestyrelsen med forbindelse til Københavns Kommune som særlig portefølge.


Dagsordenen for årets sidste bestyrelsesmøde omhandlede flere andre punkter. Blandt andet styringsdialogmøderne med kommunen, nogle sager om belysning og parkering, nyhedsbrevet med artikler om miniforskønnelse af afdelingen i Holmbladsgade, interviews med afdelingsformanden i Viktoriagade og med reportage fra repræsentantskabsmødet m.m. -  og naturligvis blev årsregnskabet og budgettet for det kommende år gennemgået. 


Der tages altid referater fra møderne i organisationsbestyrelsen. Referater i fuld længde bliver løbende lagt på hjemmesiden og kan findes under menupunktet ”Møder”.


Tekst og foto af Karen VistesenKommentarer

Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo