Gå til indhold
image

Fakta om Lejerbo Københavns årsrapport 2017

Oprettet:  28-12-2017

24. november holdt Lejerbo København regnskabsmøde med gennemgang af årsregnskabet og budgettet for 2018/19.

Organisationsformand Jan Hyttel bød velkommen og åbnede mødet, der inkluderede regnskabschef Helle Madsen og økonomikonsulent Joan Grönemann samt revisorerne Jesper Jørn Pedersen og Christian Thuesen fra EY, Ernst & Young. 

 

Styrket økonomi og overskud

Helle og Joan gennemgik regnskabet, som var blevet udsendt til bestyrelsen inden mødet. Hovedtallene i årsregnskabet viser et driftsoverskud på 2,9 mio. kr., samlede aktiver på 406 mio. kr. og en egenkapital på 98 mio. kr.


Overskuddet i regnskabet går til arbejdskapitalen, der nu bliver fyldt op. Pengene er møntet på udviklingsprojekter i Lejerbo København og er stødpude mod svære tider.


Budgettet for det kommende regnskabsår er kendetegnet ved at der fortsat skal bygges nyt i Lejerbo København og flere af de ældre boligafdelinger skal renoveres. Der skal i det nye år også bruges penge i forbindelse med overgangen til ny administration, som får en post i budgettet.


I budget 2018/19 er bruttoadministrationsudgifterne sat til 24,5 mio. kr.


Regnskab og budget blev godkendt af bestyrelsen.


Mange står på venteliste

På økonomimødet blev der holdt status for udlejningssituationen. Den er generelt rigtig god i det meste af Lejerbo København og der er meget lidt tomgangsleje i afdelingerne.


I oktober 2016 stod der 17.032 boligsøgende på venteliste hos Lejerbo København. Den 1. oktober 2017 var der 16.226 personer som stod på venteliste.


Antallet af fraflytningen har haft en lille opadgående tendens indenfor de seneste år. Fraflytningsprocenten var i 2014/15 6,52 pct., i 2015/16 5,92 pct. og i 2016/17 7,36 pct.


De tre mest populære afdelinger at flytte til er Bodenhoffs Plads, Strandgade og Wilders Plads på Christianshavn. Der står lidt over 6.000 boligsøgende på venteliste til en bolig i en af de tre afdelinger.


Nyt bygges og ældre afdelinger renoveres

Der var også i det seneste forløbne regnskabsår stort fokus på byggeaktivitet i Lejerbo København. I foråret 2016 åbnede den den nye boligafdeling 949-0 i Valby. I november 2017 stod nybyggeriet på Dortheavej klar til indflytning.


Flere andre steder i byen er Lejerbo København i gang med at realisere spændende byggeprojekter. På Østerbro er man lige nu ved at ombygge og tilbygge det smukke Sankt Joseph kloster til plejecenter og seniorboliger.


Lejerbo København vil også fremadrettet have fokus på nye byggeprojekter bl.a. skal der bygges familieboliger på Beauvaisgrunden, i Carlsberg byen og i Ørestaden.


Også flere af de eksisterende boligafdelinger får fornyelse enten i form af en helhedsplan eller et renoveringsprojekt. Det gælder bl.a. for afdelingerne Den Grønne Trekant, Glasvej, Fortvænget og Islandsgården. Det største renoveringsprojekt bliver Mjølnerparken, som skal laves helt om, så nyt liv, erhverv og grønne områder kan være med til at løse nogle af de sociale problemer der præger boligområdet.


Det skal nævnes, at grunden i Oliebladsgade, som i sin tid udløste problemerne med Lejerbo Danmark, nu endelig er blevet solgt med et pænt provenu til Lejerbo København.


Fokus på effektiv drift

Forretningsfører Steffen Boel Jørgensen og souschef Troels Buch Kristensen fra Lejerbo Københavns forvaltning orienterede på mødet om arbejdet i administrationen, herunder arbejdet med at effektivisere driften.


Det er alle boligorganisationer i hele landet, som tilsammen skal spare 1,5 mia. kr. ved at effektivisere driften. Det har regeringen, KL og BL aftalt. Målet med effektiviseringerne er at holde huslejen i ro eller sætte den ned.


For Lejerbo København betyder det, at der skal spares 15 mio. kr. frem til 2020 og det er derfor der skal effektiviseres i driften. 


Arbejdet med at opfylde målene er i fuld sving og man har allerede opnået mange besparelser ved hjælp af driftsfællesskaber, bedre arbejdsgange og ved at være sparsommelig. Men der er brug for at alle gode ideer kommer frem, så man i fælleskab kan skabe en effektiv drift og god service til beboerne i Lejerbo Københavns 60 boligafdelinger.


Årets regnskabsmøde blev holdt i Lejerbos store mødelokale i Valby. Organisationsformand sluttede mødet med at konkludere, at Lejerbo København har en rigtig fin økonomi og er en boligorganisation med en spændende udvikling foran sig.  


Tekst og foto af Karen VistesenKommentarer

Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo