Gå til indhold
image

Gerd er varmemester for 510 boliger i Valby

Oprettet:  20-11-2017

Gerd Wegener er varmemester for Lejerbo Københavns boligafdelinger Akacieparken, Lukretiavej og Lyshøjgårdsvej som tilsammen har 510 lejemål. Her fortæller hun om sig selv og sit arbejde i en branche, der må betegnes som et mandefag, men kun i enkelte tilfælde har det givet problemer.

Gerd Wegener er varmemester og en del af Det Blå Folk, som medvirker til at skabe trivsel og tryghed for beboerne i Lejerbo Københavns boligafdelinger. 

 

Hun har ansvar for daglig drift og vedligehold af tre boligafdelinger i Valby, det er afd.463-0 Akacieparken, afd. 240-0 Lukreatiavej og afd. 330-0 Lyshøjgårdsvej.


Gerd Wegener er oprindelig kontoruddannet, men hun har beskæftiget sig med flere forskellige ting, bl.a. har hun været medhjælper i en børnehave i et par år. De seneste 12 år har hun arbejdet i KAB almene boliger, først som driftslederassistent og senere som driftsleder, inden hun sidste år i juni skiftede til Lejerbo København og blev varmemester for organisationens tre afdelinger i Valby.

- Efter 12 år hos KAB trængte jeg til luftforandring og da jeg så at der var en ledig stilling som varmemester i Lejerbo København søgte jeg stillingen og fik den. Nu er jeg blevet en del af et team bestående af 7 medarbejdere, der har ejendomskontor i Akacieparken, siger Gerd Wegener.


Varmemester med alsidighedGerd Wegener kan godt svinge en hammer, hvis det skal være

Arbejdet som varmemester omfatter både daglig driftsledelse, administration og beboerservice. Med til jobbet hører også syn ved ind- og fraflytning af lejligheder. Gerd har stor erfaring med indeklimaproblematikken, som hun har arbejdet meget med og taget kurser i, da hun var ansat i KAB. "Jeg kan godt svinge en hammer og ordne små reparationer i beboernes lejligheder, hvis jeg skal", smiler hun. Og så har Gerd en åben og ligefrem facon, som gør, at beboerne og de ansatte i afdelingerne ved hvor de har hende.


- Jeg lægger stor vægt på at arbejde i en kultur med åbenhed og dialog. Selv om der er meget, der skal passes i løbet af en arbejdsdag, går jeg ind for at have et åbent kontor, så man kan altid kan aftale et møde og få talt om tingene. Jeg går meget ind for at man skal lytte til hinanden og behandle hinanden med respekt, fordi det skaber grundlaget for et godt samarbejde.


Jeg synes, jeg har et godt forhold til beboerne og bestyrelserne i alle tre afdelinger. Min opgave som varmemester er at varetage beboernes interesser og passe godt på afdelingerne. Jeg har en god indsigt i, hvad det vil sige at bo alment, da jeg selv altid har boet alment og er glad for det. Det giver en fordel i forhold til at forstå de problematikker, jeg får forelagt af beboerne og bestyrelsen. På ejendomskontoret gør vi os umage med at yde den bedste service til de afdelinger vi skal servicere.


Vigtig med fokus på samarbejde med bestyrelserne


Afdelingens vedligeholdelsesreglementet og husordenen skal holdes opdateret 

Som mange andre varmemestre i Lejerbo København, er Gerd optaget af de mange forskellige effektiviseringstiltag, som skal give driftsbesparelser i afdelingerne. 


Tiltagene er en følge af den aftale BL har indgået med KL og regeringen om at effektivisere driften i den almene sektor. Målet med at effektivisere driftener at holde huslejen nede. 


For Lejerbo Københavns vedkommende betyder det, at der skal spares 15 mio. kr. frem mod 2020. Det er mange penge, og selv om man allerede er godt på vej i kraft af bl.a. de nye driftsfællesskaber, som har resulteret i en mere strømlinet stordrift, så er der stadig en bid at gå.


- De mange sparetiltag kan godt skabe lidt utryghed nogle steder, så derfor er det vigtigt, at vi har en god dialog med afdelingsbestyrelserne om de her tiltag. Det er desuden vigtigt at informere beboerne om ændringer i driften ligesom de skal holdes opdateret om vedligeholdelsesreglement og husorden, så ingen kan være i tvivl om lejers og udlejers ansvar i forbindelse med eksempelvis mangler og istandsættelse ved fraflytning eller hvem der skal betale når der går ting i stykker i lejlighederne, siger Gerd Wegener.


Kvinde i et mandefagGerd flankeret af to af sine medarbejdere, Dejan (tv) og Petar (th)

At Gerd er kvinde i et mandefag giver kun sjældent problemer. Hun siger, at nogle få indvandrermænd har haft lidt svært ved at acceptere en kvindelig varmemester, til gengæld er det en fordel for nogle indvandrerkvinder. 


Men nu hvor hun har haft jobbet i halvandet år, er de hen ad vejen blevet klar over, at hun har fagligheden i orden og godt kan lede et ejendomskontor. Hun har håndværksmæssig indsigt samt administrative og ledelsesmæssige evner, hvilket helt naturligt indgyder til at beboerne, håndværkerne og andre samarbejdspartnere har respekt for hende.


- Der har selvfølgelig været nogle knaster undervejs, hvor jeg kunne se, at folk har tænkt ”Hvad er hun dog for én og hvad skal hun her”, men når så de opdager, at jeg rent faktisk ved noget om tingene og mener hvad jeg siger, så holder de op med at være skeptiske, siger Gerd Wegener og tilføjer, at hun i dag er superglad for sit arbejde og ikke mindst betyder det meget for hende at være omgivet af gode og dygtige kolleger.


- At være varmemester for afdelingerne i Valby er spændende og udfordrende. Som varmemester samarbejder man med både beboerne, bestyrelserne, håndværkerne og administrationen. Det er vigtigt at kunne favne bredt og være god til at have mange bolde i luften på samme tid. Man skal også kende til kontorarbejde, ledelse og økonomistyring og ja, der er en lang liste, men det er spændende, siger Gerd Wegener.

Privat bor Gerd til leje i KABs almene boliger i Avedøre. Hun er gift med en politimand og parret har tre voksne børn.


Tekst og foto af Karen VistesenKommentarer

Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo