Gå til indhold
image

Engagementet er det vigtigste - portræt af Ole Markussen

Oprettet:  29-11-2017

Siden november sidste år har Ole Markussen stået i spidsen for beboerne i afd. 474-0 Viktoriagade på Vesterbro. Han beskrives som en formand med engagement, gode talergaver og fighterånd.

Afdelingsformand Ole Markussen har boet i afdelingen i tre år. Han har sin egen konsulentvirksomhed med fokus på rådgivning til private firmaer og kommuner, derudover sidder han i en større fondsbestyrelse. Tidligere arbejdede han som chef i forskellige store danske koncerner. Derudover har han været aktiv i politik, bl.a. har han siddet i Venstres hovedbestyrelse.


Ole Markussen har boet 25 år i eget hus i Smørum, inden han i 2014 sammen med sin kone flyttede ind i Viktoriagade.


Vil lytte til beboernes ønsker

Hjemmesidens udsendte møder ham i den ejendom, som udgør afdelingen i Viktoriagade. Hans lejlighed ligger på 3. sal og det er en dejlig hjørnelejlighed, lys og med god plads. Fra stuen er der en charmerende udsigt til gadens pulserende liv og byens tage.  


- Min kone og jeg elsker byen, og det har igennem mange år været planen at flytte tilKøbenhavn, når vores tre børn var blevet store. Det er det summende folkeliv og de mange kulturtilbud, som gør, at vi så godt kan lide at bo i byen. Og Lejerbo Københavns afdeling ligger perfekt i forhold til at nyde bylivets glæder. Her bor vi i et smørhul af cafeer, biografer og museer og med grønne områder indenfor rækkevidde, siger afdelingsformand Ole Markussen og fortsætter:


- Da beboerne i 2016 valgte mig som formand tog jeg det som en tillidserklæring, som jeg har fået af beboerne, og jeg vil gøre mit bedste for at repræsentere dem og lytte til deres ønsker og behov. Jeg kan godt lide værdierne om medbestemmelse og fællesskab, som vores boligform bygger på. Beboerdemokratiet betyder at alle beboerne kan være med til at bestemme hvad der skal ske i boligområdet, dette er dog ikke det samme, som at alle altid kan få deres vilje. Det forudsætter også, at den enkelte tager ansvar i og for fællesskabet.


Påpegede fejl i regnskab

Det er ingen hemmelighed, at der har været en del kontroverser mellem Ole Markussen og direktionen samt ledelsen af økonomiafdelingen i Valby omkring en regnskabssag. 


Allerede i 2015 påpegede Ole Markussen at der var en fejl i afdelingensregnskabet, hvilket indebar at afdelingen havde et større beløb til gode. Økonomiafdelingen og ledelsen afviste over en lang periode, at der var en fejl, men Ole Markussen stod fast på at fejlen var der og det viste sig at han havde ret.


I februar i år førte økonomiafdelingen 619.000 kr. tilbage til afdelingen i Viktoriagade. Dette indebar, at afdelingen gik fra et underskud på ca. 400.000 kr. til et overskud på ca. 220.000 kr. Dette er et stort beløb for en lille afdeling med 30 lejligheder.


- Jeg vil nok sige, at det har været et langt og sejt forløb. Det er betænkeligt, at en økonomiafdeling skal bruge to år på at finde og rette op på en fejl i et afdelingsregnskab, som de lavede for ca. 8 år siden, men bare har været fremført i regnskabet år efter år. Det er bare ikke i orden, at Viktoriagades beboere har måttet vente så længe på at få pengene ført tilbage til afdelingen.


- Desværre har det nu vist sig, at regnskabsafdelingen intet har lært af deres tidligere fejltagelser. Jeg har nu konstateret fejl i vores nye regnskab for 16/17. Også her måtte jeg kæmpe med Lejerbo for at få dem til at genåbne regnskabet og rette deres egne fejl, siger Ole Markussen.


Bakker op om Lejerbo Københavns udmeldelse


Han erkender blankt, at han i dag har mistet alt tillid til direktionen samt ledelsen af økonomiafdelingen for Lejerbo Danmark. Derfor bakker Ole Markussen også 100 pct. op, om bestyrelsen for København med formanden Jan Hyttel i spidsen, i deres ønske om at udtræde af samarbejdet med Lejerbo Danmark. 


Ole Markussen pointerer, at hans manglende tillid ikke omfatter driftspersonalet som afdelingen samarbejder med, samt forvaltningsgruppen København med forretningsfører Steffen Boel Jørgensen i spidsen, dem har han og hans afdeling alle et fortrinligt samarbejde med.


Ole Markussen udtrykker også tvivl om, at Lejerbo Danmark kan overleve på langt sigt, for som han udtrykker det, så er dette nok bare startskuddet til en langsom opløsning af Lejerbo Danmark, for han tror at der efterhånden vil følge flere af Lejerbos afdelinger med.

- Det er sørgeligt at man har en direktion og andre ledere som ikke har udvist rettidig omhu og dermed er årsag til at Lejerbo langsomt vil gå i opløsning. Desværre har det jo nu vist sig, at personalet i Lejerbo er med til at betale prisen i form af fyringer.


Det skal nævnes, at regnskabssagen førte til, at den daværende formand valgte at stoppe. Med ham gik de øvrige bestyrelsesmedlemmer. Der blev indkaldt til et afdelingsmøde, hvor den nye bestyrelse blev valgt, og nu består den af Daniella Ssitou, Laena Hegelund, Lea Toft, Ninna Møller samt Mark Vonsild.


Arbejdet i afdelingen


Afdelingen set fra gården som deles med beboerne i de omkringliggende ejendomme


- Vi har et fint samarbejde i bestyrelsen, og har fordelt opgaverne, så Daniella Ssitou og Laena Hegelund tager sig af vores altansag. Ninna og Mark tager sig af forskellige løbende sager. Lea tager sig af gården.

Afdelingen deler gården med naboerne i de omkringliggende ejendomme, der er en skønsom blanding af andelsboliger og ejerlejligheder. Danielle, Laena og Lea sidder alle i gårdlaugets bestyrelse. Lea Toft er endda blevet formand for gårdlauget, så det er en meget engageret og aktiv bestyrelse vi har.


Ole Markussen fortæller, at der er en del projekter på dagsordenen for hvad der skal laves i afdelingen i den kommende tid.


- Der er nu malet elevator døre og lofter i opgangene. Fælleslokalet trænger til istandsættelse, det skal vi snart i gang med, ligesom vi skal have lavet en ordentlig hjemmeside, så vi udadtil kan præsentere ejendommen på en god måde. Herudover handler det om at holde bygningerne løbende ved lige, så afdelingen hele tiden fremstår pæn og tidssvarende.


Man kan gøre en forskel med sit engagement- Det bliver aldrig mig at sidde på bagerste række og putte med tingene. Jeg synes, man skal komme frem med sin mening, siger Ole Markussen

Selv om Ole Markussen ikke tidligere har siddet i en afdelingsbestyrelse for en almen boligafdeling, så har han stor erfaring i bestyrelsesarbejde.


- Jeg har altid været aktiv i foreningsarbejde og bestyrelsessammenhænge. Jeg har haft adskillige bestyrelsesposter gennem livet og også siddet i skolebestyrelse og forældreråd for mine børns skole. Jeg er medlem af Venstre og var igennem en årrække med i partiets hovedbestyrelse.


- Jeg er en type, som kan lide at engagere mig og deltage i debatten. Det bliver aldrig mig at sidde på bagerste række og putte med tingene. Jeg synes, man skal komme frem med sin mening. Engagementet er vigtigt. Du kan få indflydelse ved at engagere dig aktivt i demokratiet, i nærmiljøet og samfundsdebatten. 


For mig betyder det noget, at jeg kan være med til at sætte gang i udviklinger, der kan skabe positive forandringer for nogen. Derfor gik jeg bl.a. også ind i debatten omkring stofindtag stedet Skyen i Istedgade, som er vores genboer, hvor jeg kæmpede for, at man skulle flytte nat åbningen i Skyen og flytte den til et nyt stofindtag sted på Halmtorvet, hvor der ikke ligger beboelsesejendomme så tæt på. Heldigvis lyttede politikerne til vores argumenter, og det har mærkbart reduceret støjen om natten til gavn for vores beboere. Det er det som driver mig, siger Ole Markussen.


Fokus på samarbejde og godt image i nærmiljøetAfdelingen ligger på hjørnet af Viktoriagade og Istedgade

Som formand for afdelingen ser Ole Markussen det som sin primære opgave at han fortsat sammen med bestyrelsen, beboerne og driftspersonalet kan sikre at afdelingen er et trygt og godt sted at bo. Han lægger også vægt på at afdelingen har et godt omdømme i lokalområdet og er en synlig medspiller i arbejdet med at skabe et godt miljø for alle, der bruger gaden.


Ved spørgsmålet om hvad Ole Markussen ser som den vigtigste egenskab hos en afdelingsformand, svarer han: - At holde hovedet koldt, være inde i sagerne og kunne lytte til andres synspunkter samt være tålmodig.Tekst og foto af Karen Vistesen

Kommentarer

Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo