Gå til indhold
image

Pressen går ind i sag om brosten i Bjergvænget

Oprettet:  18-01-2017

Nørrebro/Nordvest bladet har været forbi ældreboligerne i Bjergvænget for at se på den kommunalt anlagte indkørsel, der skråner på en måde som giver problemer for de gangbesværede.

Københavns Kommune har i flere år afvist at der er noget galt med forholdene, men efter at pressen er gået ind i sagen, vil man se på det igen.


Siden 2014 har afdelingsformand Leif Andersen været i debat med Københavns Kommune om indkørslen, der går fra Peter Rørdams Vej ind til Bjergvænget. 


Den brostensbelagte indkørsel har en hældning, der skaber problemer for de gangbesværede. Han har i de seneste fire år modtaget mere end 100 henvendelser fra beboer, som er bange for at falde i indkørslen.Leif Andersen demonstrere problemet med rollatorhjulene der sætter sig fast

mellem brostenene


- Brostenene er simpelthen lagt forkert. Problemet er, at afstanden mellem brostenene er for bred, så hjulene på rollatorerne og el-scooterne sætter sig fast, og på grund af stigningen, bliver det svært at få dem fri igen, og så er det nemt at miste balancen. Det er et problem, som gør de ældre utrygge hver gang de skal hen i Brugsen for at handle ind, Der har endnu ikke været faldulykker, men jeg frygter at det vil ske, siger afdelingsformand Leif Andersen.


Trods mange breve og telefonopringninger fra afdelingsformanden til kommunens Teknik-og Miljøudvalg, så ligger brostenene der stadig og gør livet surt for beboerne i Bjergvænget. Det eneste kommunen har gjort er at rette en flise, som lå løs og så har man lavet en asfaltrampe, hvis formål Leif Andersen undrer sig.


- Jeg har skrevet til kommunen, at det ikke ændrer på, at rollatorhjulene sætter sig fast mellem brostenene, men jeg ikke hørt mere, siger han.


Læserbrev sætter skub i tingene

Lejerbo København hjemmeside og Leif Andersen tog for nylig kontakt til Nørrebro/Nordvest bladet via et læserbrev om den skrånende indkørsel i Bjergvænget. Bladet fattede interesse for at gå ind i sagen og brugte læserbrevet som udgangspunkt for en artikel.


I sidste uge kom journalist Julie Stougaard og fotograf Martin Sørensen så forbi afdelingen for at se på tilkørselsforholdene og resultatet er blevet en artikel, som kan læses i denne uges udgave af Nørrebro/Nordvest bladet.


I artiklen siger centerchef Jane Snog fra Teknik- og Miljøforvaltningen, at man gerne vil se på sagen igen.

”Vi vil gerne se nærmere på stedet sammen med beboerforeningen, så vi kan få udpeget, hvor man oplever problemerne”.


- Det er en ny begyndelse og et skridt i den rigtige retning. Vi ser frem til mødet med kommunen og håber at det vil føre til at den brostensbelagte indkørsel bliver lavet om, så det igen kan blive trygt for vores beboere at komme til og fra deres hjem i Bjergvænget, siger afdelingsformand Leif Andersen i en kommentar til artiklen.


Læs Nørrebro/Nordvest bladets artikel "Brosten gør livet surt for Bjergvængets ældre" her: 


http://www e-pages.dk/nmnoerrebronv/452/


http://minby.dk/noerrebronordvest-bladet/brosten-goer-livet-surt-for-bjergvaengets-aeldre/Kommentarer

Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo