Gå til indhold
image

Få støtte til bestyrelsesarbejdet med en mentor

Oprettet:  08-01-2017

Organisationsbestyrelsen har etableret en mentorordning som afdelingsbestyrelser i Lejerbo København kan benytte sig af til sparring og vejledning i forhold til bestyrelsesarbejdet, nye tiltag og udfordringer i afdelingen.

Bestyrelsesarbejdet skal være sjovt og spændende og noget man brænder for, men engang imellem er det også besværligt, og i vanskelige sager kan det være rart med sparring og rådgivning fra en erfaren beboerdemokrat, der selv har været mange problemstillinger igennem.


Med organisationsbestyrelsens nye mentorordning har afdelingsbestyrelserne nu fået en mulighed for at få råd og vejledning i forhold til bestyrelsesarbejdet, og samtidig er ordningen med til at styrke relationen mellem afdelingerne og den politiske ledelse i Lejerbo København.


Det er organisationsbestyrelsens medlemmer og suppleanter, der fungerer som mentorer, men ideen er at opbygge et netværk af mange forskellige beboerdemokratiske mentorer.


- Den største ressource, vi som beboerdemokrater har, er de andre beboerdemokrater. Vi skal hjælpe og støtte hinanden og drage nytte af hinandens erfaringer, så tøv ikke med at bruge det nye mentornetværk, lyder opfordringen til afdelingerne fra en af organisationsbestyrelsens mentorer, Kirsten Bjørton.


For hende handler det om at dele ud af den store erfaring, som hun har indhøstet gennem mere end 25 år med bestyrelsesarbejde, først 10 år i Akacieparken i Valby og senere i afdeling 783-0 på Sluseholmen, hvor hun har været beboerformand siden 2006 eller ligeså længe som afdelingen har eksisteret.Kirsten Bjørton er en af organisationsbestyrelsens mentorer.

Hun er tilknyttet som mentor for afdelingerne i Valby


- Opgaven som mentor er at være samtalepartner for en afdelingsbestyrelse. Man skal rådgive og vejlede ud fra egne erfaringer man selv har om bestyrelsesarbejde, beboerdemokrati og hverdagen i en boligafdelingen, siger Kirsten Bjørton, der bl.a. har ydet mentorhjælp til Lejerbo Københavns nye afdeling 949-0 Retortvej i Valby i forbindelse med at starte afdelingens beboerdemokrati og afdelingsbestyrelse op –  en proces Kirsten selv har været igennem i sin egen afdeling på Sluseholmen.


- Det er ofte sparring og mere viden, der skal til. Et eller to møder med en erfaren beboerdemokrat kan betyde en stor forskel, siger Kirsten Bjørton, som er i gang med et længere mentorkursusforløb tilrettelagt af Lejerbos kursusafdeling. Ud over den personlige erfaring med beboerarbejdet er det nemlig også godt at få et fagligt solidt grundlag at stå på når hun sendes ud for coache de afdelingsbestyrelser hun er tilknyttet som mentor.


Hun forklarer, at mentorrelationen altid skal være et gensidig og inspirerende samspil mellem to parter. Mentoren hjælper ved at lytte, give sparring og trække på sin viden. Derved får den der søger råd, menteen, større indsigt og bedre mulighed for at træffe beslutninger, som kan danne grundlag for positiv udvikling i afdelingen.


- Det er ikke kun afdelingsbestyrelserne, der får noget ud af forløbet men jeg gør det også. Jeg bliver bedre til at lytte, rådgive og kommunikere, hvilket er redskaber jeg kan bruge i min hverdag. Jeg får desuden vigtig viden om hvad der rører sig i afdelingerne, hvilket jeg kan bruge i mit arbejde som afdelingsformand og som suppleant i organisationsbestyrelsen, siger Kirsten Bjørton.


Hvad kan bestyrelsen bruge en mentor til?

Organisationsbestyrelsens mentorer kan hjælpe med mange ting, til sparring i forhold til bestyrelsesarbejdet og beboerdemokratiet eller som dirigent/bisidder til et afdelingsmøde. Det kan også handle om fælles brainstorming på hvordan der kan skabes flere gode fritidsaktiviteter i afdelingen eller hvordan man starter et beboerblad op. Mentorerne kan hjælpe med at udarbejde en handleplan for at løse opgaverne i afdelingen.


Kend dine mentorer

Har din afdelingsbestyrelse brug for organisationsbestyrelsens mentorordning, så se hvilke mentorer der er tilknyttet din afdeling her: 


Afdelingerne i centrum, mentorer: Jan Hyttel og Flemming Grandal.

Afdelingerne på Amager, mentorer: Marianne Jørgensen, Flemming Georg og Kirsten Bjørton.

Afdelingerne på Nørrebro, mentorer: Sheiku Amada Jalloh og Jan Hyttel.

Afdelingerne i Valby, mentorer: Sheiku Amadu Jalloh, Ann Urbrand og Kirsten Bjørton.Kommentarer

Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo