Gå til indhold
image

Der er grønt og lyst i afdelingen på Prags Boulevard

Oprettet:  01-09-2016

Hjemmesidens udsendte har besøgt afd. 391-0 på Amager for at se hvordan livet leves der.

Afd. 391-0 ligger på Prags Boulevard og Holmbladsgade. Det er midt i Amagers hjerte. Der er kun få minutters gang til Amager Centret, metroen og den pulserende Amagerbrogade. Faktisk er der heller ikke så langt at gå til Amager Strand, Kløvermarken og Christianshavns Kanal. 

Det fortæller Nolberto Aranvena Diaz. Han har boet i afdelingen sammen med sin kone og deres to børn siden 2006. De sidste fire år har han været formand for afdelingen.

Afdelingsformand Nolberto Aravena Diaz 

Snakken foregår i det store beboerhus. ”Her kan godt kan være 50 mennesker”, fortæller Nolberto. 

Afdelingens beboere kan leje huset til familiefester, men fælleshuset kan også bruges til mange andre typer aktiviteter. Her kan holdes beboermøder og arrangementer for børnene. 

Hver mandag danner beboerhuset ramme om Lejerbo Københavns HighFive aktivitetsprogram for børn og unge i Sundholmskvarteret. I huset holder afdelingsbestyrelsen også sine møder.

- Beboerhuset er næsten altid i brug, fortæller Nolberto Aranvena Diaz, der glæder sig over, at der er så stor aktivitet i huset. 

Godt sted at bo

Formanden tager hjemmesidens udsendte med på en rundvisning i boligområdet og fortæller, at den blev bygget i 1991 og netop har fejret 25 års jubilæum. Afdelingen består af familieboliger og ungdomsboliger med både et- to- tre og fireværelses lejligheder. Alle boligerne undtagen ungdomsboligerne har sydvendt altan eller terrasse. 

Afdelingen er lys og meget grøn. Her er blomsterbede og lave buske. De grønne udearealer står ejendomsfunktionærerne for, mens beboerne engang imellem tager familien og naboerne i hånden for at deltage i en arbejdsweekend med det formål at forskønne afdelingen. Det kan være ved f.eks.at male en væg i beboerhuset eller plante krydderurter i plantekasserne.

Stor legeplads og ny boldbane

Der bor alle slags mennesker i afdelingen på Prags Boulevard, og de kommer fra mange forskellige lande. 

I de senere år er der flyttet flere børnefamilier ind i afdelingen, og de har glæde af den nyrenoverede legeplads. Der er p.t. ved at blive anlagt en ny boldbane, der kan bruges til fodbold, basketball og meget andet til stor glæde for de mange børn, som bor i afdelingen og har brug for fritidsaktivitet efter skoletid.

Da vi går rundt i afdelingen, lægger vi også mærke til et meget højt og frodigt træ. ”Træet er ligeså gammelt som afdelingen. Det er et stærkt varemærke og symbol, som vi er glade for og passer på”, siger formanden med et smil.

Afdelingen er omgivet af andre boligbebyggelser af ældre og nyere dato. Boligformerne i kvarteret er blandede. Her findes leje- og andelsboliger samt ejerlejligheder. Der er flere af de gamle huse, som er blevet renoveret eller ombygget, så de i dag fremstår pæne og nye.

Områdeløft men udfordringer med unge

Området har siden 1997 været underlagt byfornyelse, der har ændret kvarteret til et levende sted med cafeer og småbutikker. I Holmbladsgade er der kommet et nyt Idræts- og kulturhus og på Prags Boulevard, som er en langstrakt og ret enestående gade er der kommer små parklignende byrum, hvor folk kan stoppe op og nyde livet.

- Hvis du er til byliv og samtidig gerne vil være tæt på Øresund, er vores afdeling et godt sted at bo. Jeg er selv rigtig glad forat være her, siger Nolberto.

På Prags Boulevard har de den filosofi, at de skal være åbne over for alle dem, der bor i området. Men der har i en periode være tlidt problemer med unge udefra.

- Der er en lille gruppe af unge, som gerne vil ind i vores gård og bruge den som opholdsstil for at ryge. Og desværre har vi fornyligt haft hærværk. Det skaber utryghed blandt beboerne. Det skal vi have sat en stopper for. Vi samarbejder med Lejerbos boligsociale team på Hothers Plads om at finde en løsning på problemerne med de unge og kikker bl.a. på mulighederne for at finde et sted, hvor de unge kan være, forklarer Nolberto Aranvena Diaz.

Bestyrelsen arbejder godt sammen

I afdelingen på Prags Boulevard mødes bestyrelsen hver anden måned eller efter behov. Beboermøderne er ikke noget tilløbsstykke med mindre de handler om at forhøje huslejen. Processen med at engagere beboerne i det beboerdemokratiske arbejde er ligeså svær i afd. 391-0 som i mange andre almene boligafdelinger.

- Normalt kommer er vi ikke mange til afdelingsmøderne, men vi har til gengæld en bestyrelse, som arbejder godt sammen, fortæller Nolberto.

Afdelingen på Prags Boulevard og Holmbladsgade skal indenfor en overskuelig fremtid have udskiftet vinduer og døre.

På dagsordenen for hvad der skal laves i afdelingen i årene frem, er også et ønske om at få afskærmet altanerne, som vender ud mod den trafikerede Holmbladsgade. Men ellers er afdelingen i pæn stand, og det handler om vedligeholde den gennem fornuftig henlæggelse i budgettet til dette formål, lyder det fra den chilenskfødte afdelingsformand Nolberto Aranvena Diaz.Kommentarer

Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo