Gå til indhold
image

Airbnb-udlejning er ikke lovligt i Lejerbo København

Oprettet:  18-09-2016

Det kan være fristende at tjene ekstra penge på at udleje sin bolig via Airbnb, men pas på. Det er ikke lovligt at leje sin lejlighed ud som feriebolig til turister.

Det er blevet populært at udleje sin bolig til turister på sider som Airbnb. Også i Lejerbo København er man blevet bekendt med, at der i flere afdelinger er foregået udlejning gennem f.eks. Airbnb.

Lejere, der tjener penge på at have turister boende, løber en stor risiko. De bryder lejeloven og hvis det bliver opdaget kan det koste dyrt. De kan ende med at miste deres bolig.

Når du bor til leje må du som udgangspunkt ikke udleje din bolig gennem et udlejningsbureau. Den er til beboelse og ikke til hoteldrift.

Men du må gerne fremleje din lejlighed midlertidig, hvis du f.eks. skal ud at rejse,. Det kræver dog en tilladelse fra Lejerbo. 

Derfor skal du tage kontakt til udlejningsafdelingen, inden du fremlejer din lejlighed, for ellers er det ulovligt. Og det er nok til at Lejerbo kan ophæve lejekontrakten, og så mister du din bolig.

Overhold reglerne lyder det fra Lejerbo KBHs ledelse

Lejerbo København indleder nu en kampagne, som skal stoppe ulovlig Airbnb udlejning i boligafdelingerne. Organisationsformand Jan Hyttel siger:

- I Lejerbo København vil vi ikke se igennem fingrene med ulovlig fremleje, fordi vi ønsker at fastholde vores lejligheder til boligformål for lejeren og dennes husstand og ikke til erhvervsaktivitet. Hotellignende virksomhed falder uden for det acceptable og vil i øvrigt også indebære et ekstra slid på afdelingen, som de andre lejere kommer til at betale for.

En af de nærmeste dage udsender Lejerbo København en info-skrivelse - ”Airbnb – pas på!” – der opfordrer beboere, som ønsker at fremleje deres bolig, til at sætte sig ind i de regler, der gælder for fremleje af deres bolig. Skrivelsen vil komme på opslagstavlerne i alle Lejerbo Københavns 60 boligafdelinger.

Sådan er reglerne for fremleje

Reglerne for fremleje er klare og enkle. Læs her:

1. Du kan fremleje din bolig helt eller delvis. Fuld fremleje kan du gøre i op til 2 år f.eks. hvis du skal flytte midlertidigt. Delvis fremleje kan du ansøge om, hvis du ønsker at udleje et værelse til en anden person.

2. Du må ikke tage mere i husleje end du selv betaler.

3. Der må ikke bo flere i lejligheden end der er værelser.

4. Hvis du ønsker at fremleje din bolig skal du kontakte Lejerbo. Du skal altid søge tilladelsen 14 dage før fremlejekontrakten træder i kraft. Fremlejeaftalen skal indgås skriftligt, og du skal give Lejerbo en kopi af aftalen.

Bemærk

Lejer en beboer et værelse/flere værelser ud på dag-til-dag basis gennem et udlejningsbureau (Airbnb eksempelvis) fastslår domspraksis at dette har karakter af erhvervsmæssigt virksomhed, hvilket ikke er tilladt.

Husk også

Når du fremlejer din bolig, er det stadig dig, der har ansvaret for boligen, herunder at huslejen bliver betalt, at husordenen bliver overholdt og at boligen ikke misligholdes.Kommentarer

Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo