Gå til indhold
image

En festlig International Dag i Akacieparken

Oprettet:  21-08-2016

I dag søndag den 21. august blev der holdt International Dag i Akacieparkens dejlige gårdhave. Det blev en fin dag for beboerne og deres naboer som hyggede sig med fælles spisning, underholdning og kædedans.

Der var liv og glade dage, da beboerne i Lejerbo Københavns afdelinger Akacieparken og Lukretiavej i dag fejrede boligområdets mangfoldighed med en International Dag. Festen blev holdt i strålende solskin i Akacieparkens rosenhave, som var fint pyntet med flag fra mange nationer. 

Alle beboerne i de to afdelinger og naboerne fra kvarterets omkringliggende bebyggelser var inviteret med til festen, der bød på lækker international mad, leg, musik og underholdning.

- Den Internationale dag blev grundlagt af Akacieparkens tidligere formand Bodil Lehrman, og meningen med dagen er at give beboerne en chance for at lære hinanden og deres naboerne bedre at kende. En god dialog mellem mennesker, der bor i et kvarter med folk fra mange forskellige kulturer, er med til at bringe sammenhold, forståelse og tolerance i nærmiljøet, Den Internationale Dag er blevet en god tradition, som alle beboerne i området glæder sig til, siger Akacieparkens afdelingsformand Michael Larsen.

Sækkeløb og talentkonkurrence 

Dagen bød blandt andet på sækkeløb, talentkonkurrence og underholdning af en lejet isbjørn, Frede Frost, der med sang og dans lærte børnene noget om færdselsregler og uddelte gratis ispinde. Københavns Kommune bidrog med deres Green Team, som stod for aktiviteter med fokus på miljø og affaldssortering. Herudover var der musikalske indslag af duoen KaditterKadat.

Flere info-boder var opstillet rundt omkring i boligafdelingens gård, hvor beboerne f.eks. kunne tale med Helhedsplanens og Borgerretshjælpens medarbejdere samt møde de frivillige fra Reporterbanden, som skriver boligområdets beboerblad ”Brevduen”.

Helhedsplanen Rum For Liv takker snart farvel

Birgitte Lausten fra Reporterbanden med afdelingens populære beboerblad Brevduen

Dagen blev også brugt til fejring af Lejerbo Københavns Helhedsplan Rum For Liv, som gennem de seneste 8 år har arbejdet i kvarteret. Helhedsplanen har med en række boligsociale indsatser skabt resultater, der har haft positiv betydning for beboernes tryghed og trivsel og kvarterets omdømme udadtil.

Helhedsplanen stopper ved årsskiftet og de boligsociale medarbejdere benyttede sommerfesten til at sige beboerne tak for et godt samarbejde gennem årene. 

Det boligsociale arbejde forsvinder dog ikke helt fra Akacieparken, idet afdelingsbestyrelsen har ansat Mohammed Sobhie som boligområdets nye beboer- og netværkskoordinator. Han skal være med til at sikre at de indsatser som Helhedsplanen har opbygget sammen med beboerne videreføres og vedvarende forankres lokalt. 

Den Internationale Dag var arrangeret af Akacieparkens afdelingsbestyrelse og Lejerbo Københavns Helhedsplan Rum For Liv  – og med hjælp fra aktive beboere og engagerede aktører i nærområdet.

Dagen sluttede med kædedans arrangeret af Den Somaliske Forening.

I løbet af dagen kikkede flere hundrede beboere og gæster forbi Rosenhaven for at hylde mangfoldigheden og det gode naboskab i boligområdet


Mohammed Sobhie er ny beboer- og netværkskoordinator i Akacieparken


Til sommerfesten blev der serveret spændende retter fra mange forskellige lande


Afdelingsformand Michael Larsen fik talt med beboerne og smagt på international mad


Den internationale dag bød på mange aktiviteter og herligt samvær for boligområdets børn

Tekst og foto af Karen VistesenKommentarer

Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo