Gå til indhold
image

Ny mentorordning skal styrke beboerdemokraternes arbejde

Oprettet:  04-07-2016

Organisationsbestyrelsen i Lejerbo København har etableret en ny mentorordning, der skal støtte afdelingsbestyrelserne i deres arbejde med beboerdemokratiet.

Hvert organisationsbestyrelsesmedlem har fået til opgave at være mentor for et vist antal afdelinger, som er fordelt på bydelene Amager, Centrum, Nørrebro og Valby. Det er tanken at afdelingsbestyrelserne kan rådføre sig med deres mentor, når de har brug for sparring om vanskelige sager eller hvis der er behov for at få en dirigent/bisidder til et afdelingsmøde. 

Det første mentornetværksmøde har netop været afholdt. Det fandt sted i afd. 783-0 Sluseholmen, hvor afdelingsformand og suppleant i organisationsbestyrelsen Kirsten Bjørton havde inviteret  beboerdemokraterne fra de fem afdelingeri Valby, som hun er mentor for.

Få støtte af mentor og netværk

- Ideen med den nye mentorordning er at vi skal skabe et netværk, hvor vi hjælper og støtter hinanden. Vi skal besøge de forskellige afdelinger, dels for at vi kan lære hinanden at kende, dels for at drage nytte af hinandens erfaringer og se andre boligafdelinger i Lejerbo København, siger Kirsten Bjørton, som håber afdelingsbestyrelserne vil støtte op og deltage i netværket og bruge deres mentorer, når der er brug for det.

Netværksmødet begyndte klokken 17 i Sluseholmens beboerlokalet på Ben Websters vej, hvor beboerdemokraterne blev budt på en velkomstdrink.

Kirsten Bjørton indledte med at fortælle lidt om sin boligafdeling, hvor hun har boet siden 2006, hvilket er ligeså længe som afdelingen har eksisteret. Hun har været afdelingsformand i ni år. Tidligere boede Kirsten i en årrække i Akacieparken, hvor hun også sad i afdelingsbestyrelsen, så hun har været en aktiv beboerdemokrat i mere end 20 år.Efter Kirstens oplæg gik man en tur i området bl.a. til Havnebadet og Valby bådeklub. Den ligger som en lille dejlig oase næsten midt i København, men ikke mange kender stedet.

Turen gik tilbage til beboerlokalet, hvor Lejerbo København bød på lidt mad og drikke. Og så var det tid for beboerdemokraterne til at lære hinanden endnu bedre at kende og knytte bånd over et dejligt måltid.

Afdelingsformand Kirsten Bjørton stod bag de hjemmelavede spanske tapas, som smagte himmelsk

Kommentar til den nye mentorordning

- Jeg synes det er et rigtig godt initiativ organisationsbestyrelsen og Kirsten Bjørton har taget. Og vores afdeling vil gerne hilse det velkommen. Det er rart med en mentor til støtte, når man har en vanskelig sag i afdelingen. Rart er det også med et netværk, hvor man kan møde andre beboerdemokrater og høre hvordan de løser udfordringer i deres boligafdeling. Vi har mange ting tilfælles, og vi kan kun blive klogere at af lytte til hinanden, lød det fra Kamhusenes afdelingsformand Birgit Møller Hansen, der var dukket op til mødet med to af sine bestyrelsesmedlemmer.

Organisationsformand Jan Hyttel deltog i mødet, og han sagde, at han betragtede dette første møde som en forpremiere, der lover godt for det nye mentorprojekt. 

- Nu er sommerferien ved at nærme sig, og mange beboerdemokrater skal snart på ferie. Derfor starter vi først for alvor mentorprojektet op efter ferien. Jeg håber at rigtig mange beboerdemokrater vil dukke op til mentornetværksmøderne og få glæde af den nye mentorordning, sagde Jan Hyttel.

Mere information om den nye mentorordning følger efter sommerferien og vil bl.a. blive lagt ud på Lejerbo Københavns hjemmeside.Kommentarer

Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo