Gå til indhold
image

Seneste nyt fra Lejerbo Københavns bestyrelse - maj 2016

Oprettet:  07-06-2016

Organisationsbestyrelsen i Lejerbo København har afholdt ordinært månedsmøde tirsdag den 24. maj. Hovedtemaet for mødet var jobgaranti forsøget i Mjølnerparken.

Formand Jan Hyttel havde inviteret sekretariatschef Eskild Dahl Pedersen og souschef Grete Kerrn-Jespersen med til mødet. Det er dem, der leder Lejerbo Københavns boligsociale indsats i Mjølnerparken og er primus motor bag den nye integrationsmodel, som har udløst så stor mediedækning og debat. Der er tale om et nyt banebrydende bud på hvordan man kan komme kontanthjælpsproblemet til livs.

Forslaget går kort fortalt ud på at erstatte kontanthjælpen med en jobgaranti i Mjølnerparken for at få flere i arbejde.

Lejerbo København har tilbudt at skaffe de nødvendige arbejdspladser, men styringen af projektet skal ikke foregå i Lejerbo regi. Der skal oprettes et selvstændigt selskab, som i sin bestyrelse har repræsentanter fra Socialministeriet, Beskæftigelsesministeriet, Københavns Kommune og arbejdsmarkedets parter samt Lejerbo København.

Projektets videre forløb

Bestyrelsen drøftede med Eskild Dahl Pedersen og Grete Kerrn-Jespersen hvordan det videre forløb i processen med at få projektet realiseret skal være efter at det nu er blevet præsenteret både hos beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen og hos beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev på Københavns Rådhus. Begge steder er forslaget blevet godt modtaget, og bestyrelsen har fået grønt lys til at gå videre med projektet.

Bestyrelsen ser lige nu på om man kan starte projektet op som et pilotprojekt med status som frikommune forsøg. Bestyrelsen venter desuden på hvad embedsmændene i beskæftigelsesministeriet når frem til. I ministeriet arbejder man med at afklare hvordan forsøget kan gennemføres indenfor lovgivningen eller alternativt hvilke love der skal ændres/dispenseres fra.

De to boligsociale ledere havde en god nyhed med til bestyrelsesmødet. Det er nemlig deres oplevelse, at langt de fleste af Mjølnerparkens beboere vil bakke op om projektet. Holdningen i boligområdet er, at det absolut vil bidrage til livskvalitet, fællesskab og bedre kår for debeboere, som har været på kontanthjælp i mange år.

Eskild Dahl Pedersen og Grete Kerrn-Jespersen fik stor ros af organisationsbestyrelsen for at være kommet ud med et rigtig godt projekt, som vil gavne Mjølnerparken og samtidig har de været med til at sætte dagsordenen for en væsentlig socialpolitisk debat i Danmark.

Andre temaer på dagsordenen

På mødet i maj var der flere temaer oppe at vende. På mødet blev følgende drøftet og besluttet:

1. Bestyrelsen har besluttet at oprette en pulje til engangsvederlag, der kan gives som pengegave til en medarbejder i driften som har gjort en særlig indsats i sin boligafdeling.

2. Organisationsbestyrelsen har drøftet kommunens ønske om at anvende sin anvisningsret til flygtninge i afd. 785-0, Signalhuset i Ørestaden. Det er en sag, som ligger hos BL’s 1. Kreds, og det er her Lejerbo København sammen med de andre boligorganisationer i hovedstaden skal træffe en beslutning og udforme et svar til kommunen.

3. På mødet i maj gennemgik bestyrelsen en henvendelse fra afd. 21-0, Islandsgården på Amager, som har søgt om økonomisk støtte til udarbejdelse af en samlet tegning over boligafdelingen til brug for den kommende renovering. Det gav bestyrelsen grønt lys for.

4. Afdeling 107-0, Lærkevej på Nørrebro fik godkendt et rentefrit lån til finansiering af nyt vaskeri, maling af kælder og nye postkasser.

Maj mødet omfattede desuden formandens orientering om  hvad der sker i bygherreudvalget og partnerskabsforum samt i styringsdialogmøderne med Kommunen.

Husk: Du kan læse referater fra organisationsbestyrelsens møder her på hjemmesiden under menupunktet ”møder”.

Tekst og foto af Karen VistesenKommentarer

Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo