Gå til indhold
image

Ny leder af Helhedsplanen Vores Kvarter

Oprettet:  17-05-2016

Mette Holck er ny sekretariatsleder af den boligsociale helhedsplan Vores Kvarter, som dækker Lejerbo Københavns afd. 248, Den Grønne Trekant og VIBOs afd. 106, Vognvænget på Ydre Nørrebro.

- Et spændende lidt overset boligområde med masser af muligheder og hvor de boligsociale medarbejdere allerede har gjort et flot stykke arbejde er Mette Holcks overordnede indtryk af Vermundsgadekvarteret på Ydre Nørrebro.

Hun startede for knap fire måneder siden som ny sekretariatsleder af Lejerbo Københavns Helhedsplan Vores Kvarter.

Helhedsplanen har fået en leder med solid erfaring inden for det boligsociale arbejde med mange ideer til en fortsat positiv udvikling i området.

Mette Holck siger, at hun ser frem til at fortsætte og videreudvikle gode samarbejder på tværs af boligområdet.

Udvikling og samarbejde på tværs er godt

- Jeg synes, at området er rigtig spændende. Der bor mennesker fra mange forskellige lande og det giver området en mangfoldighed af kvaliteter, og det, at en social helhedsplan bliver kombineret med at kvarteret omkring Vermundsgade også er i gang med en stor byfornyelse, er med til at give hele bydelen et positivt løft. Tingene spiller sammen, så vi skal arbejde med de forskellige aktører i området som vi allerede gør, siger den nye sekretariatsleder.

Engageret leder

Mette Holck er 50 år og uddannet cand. mag. i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet og derudover har hun en master i socialt entreprenørskab fra RUC.

Hun er tidligere boligsocial koordinator i boligselskabet AAB, og før den tid var hun ansat i et konsulentfirma, hvor hun var med til at udvikle helhedsplaner og stod for beboerkommunikation.

- Jeg har altid haft social indignation og reageret på uretfærdighed. Derfor er jeg politisk aktiv og jeg er meget optaget af beboerdemokratiet. Jeg synes, at det er sjovt at gøre ting i fællesskab og være med til at lave store engagementer som da vi for eksempel holdt kulturevent med 1000 deltagere i Brøndby, siger Mette Holck og fortsætter:

- Jeg har indtryk af, at der er et godt beboerdemokrati og en dygtig afdelingsbestyrelse i Den Grønne Trekant og så er der en masse engagerede beboere. 

Jeg oplever, at de er meget interesserede i at deltage i arbejdet med at gøre deres boligområde attraktivt, og det skal vi støtte så meget vi kan. 

Det handler om at målrette alle gode kræfter - både beboerne, kommunen, boligorganisationerne og de mange foreninger, som findes i området og sammen skal vi løfte opgaven og skabe resultaterne, siger Mette Holck.

Fokus på projekter, der virker

Helhedsplanarbejdet på Ydre Nørrebro bliver i de kommende år præget af fokus på den gode linje som allerede er lagt for områdets udvikling. 

Børn og unge-arbejdet bliver et af de indsatsområder, der vil blive fokuseret på. Der skal prioriteres på lektiecafeerne, mentorordninger og i det hele taget på at støtte områdets børn og unge til at komme i uddannelse og job. 

Men også Sundhedsplejens Kvindeklub, forældrenetværket og sociale aktiviteter er projekter som den nye leder lægger vægt på at styrke, fordi det er projekter, som har bevist, at de virker.

- Når Helhedsplanen Vores Kvarter stopper i februar 2018 skal Den Grønne Trekant være et attraktivt boligområde, hvor alle ressourcer er i spil og hvor mangfoldigheden blomstrer. Til den tid skal boligområdet kunne stå på egne ben. 

Vejen derhen har udfordringer, men vi har god hjælp og støtte fra beboerne og de mange frivillige, som yder en fantastisk indsats. Det er den fælles interesse fra os alle, som skaber de bedste rammer for udviklingen med at forandre et område, siger Mette Holck.

Om Mette:

Mette bor på Frederiksberg med sin 17-årige datter. Hun har tidligere boet på Vesterbro og Nørrebro.

Hun er født i Vangede og er vokset op som barn i et villakvarter.

Mettes store hobby er at se på kunst. Især samtidskunst. Når hun tager på ferie vælger hun efter hvor der er spændende museer. Mette  er også glad for at læse og hun foretrækker skønlitteratur. Desuden er hun vinterbader. 

Tekst og foto af Karen VistesenKommentarer

Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo