Gå til indhold
image

Bent Jacobsen valgt som Lejerbos nye landsformand

Oprettet:  25-05-2016

Ved Lejerbos landsrepræsentantskabsmøde på Nyborg Strand den 19.-20. maj blev organisationsbestyrelsesformand for Lejerbo Kolding Bent Jacobsen valgt som ny landsformand.

Hans fokus er på styrkelse af samarbejde mellem bestyrelse og ledelse samt på at  gøre Lejerbo kendt som en dynamisk samfundsmedspiller i både små og store kommuner.

Der var fire kandidater til formandsvalget. Det var Bent Jacobsen fra Kolding, Børge Olsen fra Skørping, Gunnar Sørensen fra Frederiksberg og Lars Bak fra Randers.

Bent Jacobsen blev valgt af de forsamlede 158 landsrepræsentanter, der deltog i Lejerbos landsrepræsentantskabsmøde. 93 stemte for Bent Jacobsen, 63 stemte for Gunnar Sørensen. Børge Olsen fik 21 stemmer, mens Lars Bak fik 15 stemmer.

Bent Jacobsen overtager formandsposten efter Kenneth Høfler, som ikke genopstillede.

- Den vigtigste udfordring set med formandsbriller er, at vi fortsat udvikler os med baggrund i medlemsorganisationernes forskellige behov. Lejerbo skal være kendt i både små og store kommuner og også være med der, hvor vi ikke er repræsenteret i dag. Når det gælder vores byggeafdelinger, skal de udvikles til at varetage medlemsorganisationernes interesser, så vi kan skabe de boligtyper der passer til de enkelte organisationers behov, siger Bent Jacobsen i sit valgprogram.

Bent Jacobsen understreger i sit valgprogram også, at Lejerbo skal have en stærk og solid administrationsorganisation. Desuden en aktiv hovedbestyrelse med et lederskab, der udvikler sig i samspil med det omgivende samfund og i forhold til medlemsorganisationerne.

- Jeg vil arbejde for et godt Lejerbo, som vi alle kan være stolte af. Det gælder både beboere, afdelinger, organisationer og medarbejdere. Det er vigtigt for mig, at der er plads til alle, siger den nye landsformand.

Lejerbo København fremhævet for sin byggestrategi

På landsrepræsentantskabsmødet blev der naturligvis også aflagt beretninger om året der er gået. 

Lejerbos administrerende direktør Palle Adamsen tog i sin beretning udgangspunkt i Lejerbos byggeaktivitet og klimarenovering som er vigtige indsatsområder både nu og i fremtiden.

Han gav flere eksempler hentet fra Lejerbo København byggepolitiske strategi. En strategi som har medført at Lejerbo i dag er i front som aktiv bygherre af flere bæredygtige DGNB certificerede almene boligbyggerier i hovedstaden. 

Palle Adamsen fremhævede også det partnerskab Lejerbo København har sammen med boligorganisationerne AAB, FSB og Københavns Kommune om at udvikle et nyt koncept for små storbylejligheder, som flere har råd til. Små billige boliger af tilfredsstillende kvalitet bliver der nemlig brug for i København, som vokser med 1000 nye indbyggere om måneden.

Landsrepræsentanterne godkendte de afgivne beretninger samt regnskabet 2015 og budgettet for 2016  

På grund af for få ansøgninger havde Lejerbos hovedbestyrelse besluttet ikke at uddele en Initiativpris i år.  

Bestyrelseskonference om samfundsansvar

I forlængelse af landsrepræsentantskabsmødet blev der om fredagen den 20. maj holdt en bestyrelseskonference med samfundsansvar som emne. 

Programmet omfattede oplæg fra BL konsulenterne Marie Karkov og Rikke Lønne, folketingsmedlem for enhedslisten og beboer i Hjortshøj Søren Egge Rasmussen samt tidligere SAS direktør Susanne Larsen. Efterfølgende var der gruppearbejde og livlig debat i salen.

Lejerbo Københavns organisationsformand Jan Hyttel og næstformand Flemming Grandal stod i spidsen for de københavnske repræsentanter ved landsmødet. I alt 13 repræsentanter fra Lejerbo København deltog i mødet på Nyborg Strand. Organisationsbestyrelsesmedlem Bernd Kjelland blev valgt som suppleant til Lejerbos hovedbestyrelse.

John Refsgaard dirigerede landsrepræsentantskabsmødet med erfaren hånd og mødet forløb i en god stemning.

Se flere foto fra mødet her

Lejerbo Københavns Sheku Amadu Jalloh var på talerstolen


Godt humør hos Bernd Kjelland (tv)og Flemming Georg. Bernd blev valgt som suppleant til hovedbestyrelsen. 


Fredag formiddag med gruppearbejde om samfundsansvar


"Jeg elsker de grønne lunde..." Sang hører med til et landsskabsrepræsentantskabsmøde i Lejerbo.


Kursuscenter Nyborg Strand dannede ramme om landsmødet 2016


Tekst og foto af Karen VistesenKommentarer

Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo