Gå til indhold
image

På introkursus med nyvalgte beboerdemokrater

Oprettet:  08-04-2016

16 seje nyvalgte beboerdemokrater fra København, Rødovre, Gentofte og Hillerød mødte torsdag den 7. april op til aftenkursus i Lejerbos hovedkontor i Valby for at blive klogere på arbejdet i en afdelingsbestyrelse.

Der var kaffe og kage inden kursusstart, så beboerdemokraterne kunne føle sig ekstra godt modtaget i Lejerbo. Et kursus i beboerdemokrati er nemlig også en anledning til at mødes og dele erfaringer med hinanden og selv om kurset primært retter sig mod nyvalgte bestyrelsesmedlemmer er trænede beboerdemokrater, der gerne vil have opfrisket beboerdemokratiets spilleregler, selvfølgelig også velkommen.

Det var Lejerbos kursusafdeling, der havde tilrettelagt det tre en halv time lange kursusprogram, som blev holdt i det store mødelokale i Lejerbos hovedkontor.

Undervisningen stod kursuskonsulent Ditte Bjarnild for, og det var med engagement og godt humør at Ditte gav deltagerne indblik i beboerdemokratiets opbygning samt afdelingsbestyrelsens opgaver, ansvar og samarbejde med ejendomsfunktionærerne, administrationen og de menige lejere.

Lejerbo Københavns organisationsformand Jan Hyttel gav et oplæg

Der blev desuden holdt oplæg på kurset af organisationsformand Jan Hyttel, der bl.a. fortalte de nyvalgte beboerdemokraterne om, hvordan man i Lejerbo København arbejder med at udvikle visioner og strategier, så man har nogle klare mål for hvor organisationen skal bevæge sig hen i morgen.

Desuden fremviste Jan Hyttel Lejerbo Københavns hjemmeside, hvor man kan hente nyttig viden om bestyrelsesarbejdet og også via nyhedssiden kan holde sig opdateret med artikler om relevante emner, som berører Lejerbos boligafdelinger i København.

Steffen Boel Jørgensen, forretningsfører i Lejerbo region København og Nordsjælland, gav kursusdeltagerne en gennemgang af den administrative opbygning i Lejerbo. Han supplerede sit oplæg med en powerpoint, så deltagerne kunne få sat ansigter på centralt placerede medarbejdere i Forvaltningsgruppe København. 

Forretningsfører Steffen Boel Jørgensen satte ansigter på medarbejderne i Lejerbo Københavns forvaltning

Der var flere erfarne beboerdemokrater til stede ved kurset, så deltagerne kunne få svar, hvis de havde noget at spørge om, og det var der mange som havde. Debatlysten og engagementet var højt hos såvel nye som ældre beboerdemokrater.

Undervejs i kursusforløbet var der indlagt pauser til at strække benene og der blev serveret lidt let at spise og drikke.

Et rigtig godt kursus, ifølge deltagerne og en del af de nyvalgte gav udtryk for, at det bl.a. var godt at få diskuteret beboerdemokratiets rammer med erfarne beboerdemokrater, som har haft bestyrelsesarbejde i flere år.

Kursusleder Ditte Bjarnild takkede farvel for denne gang kl. 20.30 - og måske et på gensyn til at nyt kursus.

Hvis du vil på kursus:

Lejerbos kursusafdeling tilbyder mange andre kurser til både nye og erfarne beboerdemokrater.

Se kursuskatalog  PDF her.

Evaluering af kursusaftenen, så Lejerbos kursusafdeling hele tiden kan udvikle på sine kurser for at holde dem helt i top.

Nye beboerdemokrater fra de storkøbenhavnske boligafdelinger får indblik i bestyrelsesarbejdet og erfarne beboerdemokrater får genopfrisket deres viden på introkurset i april

Tekst og foto af Karen VistesenKommentarer

Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo