Gå til indhold
image

Organisationsbestyrelsen har fået Kirsten Bjørton som ny suppleant

Oprettet:  03-02-2016

Sluseholmens afdelingsformand Kirsten Bjørton er den nye suppleant i Lejerbo Københavns organisationsbestyrelse. Hjemmesiden har talt med hende.

I december sidste år ved repræsentantskabsmødet i Ingeniørforeningens Mødecenter på Kalvebod Brygge blev Kirsten Bjørton valgt til Lejerbo Københavns organisationsbestyrelse som suppleant.

Kirsten har mange års erfaring som aktiv beboerdemokrat, og hun har tidligere siddet i organisationsbestyrelsen, hvor hun i en periode også var næstformand.

Hun bor på Sluseholmen og har været beboerformand i afd. 783-0 næsten lige siden afdelingen blev opført i 2006. På Sluseholmen har Kirsten gjort en stor indsats for at opbygge beboerdemokrati og skabe respekt om almene boliger i den nye kanalby. Kirsten blev valgt ind i Grundejerforeningen Sluseholmens bestyrelse i 2009 og er iværksætter ved såvel ønsker om bedre parkeringsforhold som sommerfester, etablering af hundepark m.v.

Tidligere har Kirsten boet 10 år i Akacieparken, hvor hun også var en del af bestyrelsen. I Akacieparken var hun bl.a. med til at etablere de populære kvindeklubber.

Organisationsbestyrelsen har i Kirsten Bjørton fået en erfaren og rutineret person til at sidde med ved møderne i Lejerbo. Hun er desuden kendt for at være en spændende og farverig kvinde, der med stædighed kæmper for at nå sine mål.

Passion for byudvikling og bæredygtighed

- Jeg er rigtig glad for at være kommet ind i bestyrelsen som suppleant og få muligheden for arbejde med nogle af de emner som jeg brænder for, siger Kirsten Bjørton og fortsætter:

- I mange år har jeg boet i Lejerbos bebyggelser og været beboerdemokratisk aktiv i afdelingerne, så jeg har en masse erfaringer, som jeg kan tage med videre til bestyrelsen.

Min passion vil blandt andet være på byudvikling, og jeg synes især det er spændende, når det sker med fokus på blandede boformer. Sluseholmen, hvor jeg selv bor, er et eksempel på, hvordan det kan lade sig gøre at skabe en succesfuld ny bydel, når alle aktører i kvarteret går sammen om at løfte opgaven.

Af andre mærkesager, som jeg gerne vil arbejde med, kan jeg nævne bæredygtighed og energieffektivisering i boligafdelingerne. Vi ved, at energi kommer til at koste en større og større andel af beboernes husleje. Derfor er det en god ide at satse på energibesparede tiltag ude i afdelingerne, siger Kirsten Bjørton.

Varm velkomst og god kemi

Foreløbig har Kirsten kun været med til et enkelt bestyrelsesmøde, nemlig årets første møde, som blev holdt i Lejerbo i januar. Her fik hun en varm modtagelse af bestyrelsen. Det glædede hende meget.

- Jeg har ikke sagt så meget endnu, for som ny skal man altid lytte og lige finde ud af hvordan det hele fungerer. Mit indtryk er, at Lejerbo København har en meget velfungerende organisationsbestyrelse og derudover består den af nogle vidende og engagerede mennesker, der kaster sig ind i opgaverne med stor entusiasme. Og så kan jeg mærke, at der er en god stemning mellem medlemmerne og at der er plads til et godt grin ved møderne, og det er noget som jeg sætter stor pris på, lyder det fra den nye suppleant.

Privatliv og arbejde

Kirsten Bjørton er fraskilt og mor til tre voksne børn. Til daglig arbejder hun som farmakonom i en mindre virksomhed iKøbenhavn.

Når hun ikke er optaget af beboerdemokrati og sit arbejde kan hun lide at beskæftige sig med musik, sang og teater. Hun taler spansk, engelsk og tysk og så er hun i øvrigt god til at bage. Når der bliver holdt fastelavnsfest for beboerne på Sluseholmen, er det Kirsten, der arrangerer festen, men der er også tradition for, at det er hende som bager fastelavnsbollerne, og de næsten 300 boller forsvinder som dug for solen på ganske få minutter.

Fakta om ændringerne i bestyrelsen

Kirsten Bjørton træder som suppleant til organisationsbestyrelsen i stedet for Sheku Amadu Jalloh, som ved repræsentantskabsmødet i december blev valgt ind som fuldgyldigt medlem af bestyrelsen. Jalloh har overtaget den ledige plads efter Bjarne West, som døde pludseligt i efteråret.

Tekst og foto af Karen VistesenKommentarer

Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo