Gå til indhold
image

Repræsentantskabsmødet i Lejerbo København 2016

Oprettet:  07-12-2016

5. december mødtes Lejerbo Københavns repræsentantskab til det årlige repræsentantskabsmøde i Ingeniørsforeningens Mødecenter på Kalvebod Brygge. Her bød organisationsformand Jan Hyttel velkommen til de i alt 63 fremmødte repræsentantskabsmedlemmer og indbudte gæster fra administrationen.

Mødet blev som sædvanligt indledt med valg af dirigent. Og i år var det Lejerbos nye landsformand Bent Jacobsen, som fik opgaven med at dirigere mødet.


Herefter aflagde formanden sin mundtlige beretning om, hvad der sker i Lejerbo København. Og der var nok af emner at fortælle om – for der foregår meget og det vil der også komme til i det nye år. 


Der bygges fortsat meget nyt


Emnet nybyggeri fik naturligt nok en del ord med på vejen.


- Vi bygger fortsat mange steder i byen og har i år taget en ny afdeling i brug nemlig afd.949-0 Retortvej, og velkommen til jer, indledte Jan Hyttel sin beretning og fortsatte:


- Lige nu bygger vi 61 familieboliger på Dortheavej og der er netop afholdt projektkonkurrence på100 nye plejeboliger og ombygning af Sankt Joseph Klostret til seniorbofællesskab. På Beauvaisgrunden ved Hans Knudsens Plads har Lejerbo vundet opdraget fra kommunen med at bygge boliger i fem meget markante punktbygninger.


Der er virkelig gang i byggerierne, og Lejerbo København vil også i de kommende år markere sig som en stærk almen bygherre i hovedstaden, sagde Jan Hyttel, som understregede at det er organisationen der ikke bare formelt men også reelt sidder for bordenden som bygherre i alle byggeopgaver. Autoriteten skal bruges til at sikre godt og billigt alment byggeri  i København, kunne han fortælle.


Renovering og ny finansieringsmodel

Organisationsformanden kom også ind på rækken af renoveringsprojekter. Lejerbo København har 60 boligafdelinger og nogle af dem har mange år på bagen. Flere af de ældre afdelinger har brug for et løft, og de er derfor i gang med helhedsplan i større eller mindre omfang. Det gælder f.eks. for Mjølnerparken, Aldersrogade, Fortvænget og Nørre Søgade – og flere kan komme til.  Jan Hyttel fortalte om hvad der sker i Lejerbo København - og der sker meget


- Vores boligafdelinger må ikke forfalde. De skal vedligeholdes, renoveres og også hvor det er muligt udvides med tilbygning i form af f.eks. tagboliger, så vi kan sikre, at vores boligområder også om 10 og 20 år er  flotte og attraktive steder, hvor mange gerne vil bo,understregede Lejerbo Københavns formand.


Jan Hyttel kunne også fortælle, at organisationsbestyrelsen er på vej med en ny renoveringsmodel, som skal hjælpe afdelingerne med finansiering af byggeprojekter udenom Landsbyggefonden. Hovedtanken i modellen er at drage nytte af Dispositionsfonden, der kan gå ind og give rentefrie lån som supplement til banklån. Det vil gøre det økonomisk lettere at gennemføre renoveringsopgaver i afdelinger med en lidt trængt økonomi.


Småt og Smart og Mobile boliger

I det forløbne år har Lejerbo København haft et godt samarbejde med boligselskaberne FSB og AAB om boligkonceptet ”Småt og Smart”, der i årene frem skal sikre ca. 600 nye billige storbyboliger i København.


Et nyt  projekt om opførelse af midlertidige boliger i renoverede containere kan blive et interessant aktiv for Lejerbo København. Projektet handler om at opstille de mobile boliger på ledige byggegrunde eller i afdelinger med ledig byggeret i en kort årrække. For det får afdelingen en lejeindtægt, som så kan bruge til f.eks. at betale en køkkenrenovering. Når den aftalte opstillingsperiode er overstået, flytter de mobile boliger til et nyt sted.


- Containerboliger kan blive glimrende midlertidige boliger, som kan bruges til især ungdomsboliger. Og nej, man behøver ikke frygte rustne containere, for de udkast vi har set er faktisk rigtig flotte, både med hensyn til komfort og arkitektur, sagde Jan Hyttel.


I sin beretning kom formanden også ind på både servicepolitik, økonomi, boligsocialt arbejde, udlejning og råderet. På alle områder er der udvikling og en klar kurs for arbejdet i årene frem.


Effektiviseringer, Mentorordning og nyt boligsocialt beredskab

Efter formandens beretning fortsatte mødet med mindre beretninger fra først forretningsfører Steffen Boel Jørgensen, der gav en status for hvad der er sket i administration og drift i årets løb. 

I den forbindelse kom Steffen Boel Jørgensen ind på den aftale, som regeringen har lavet med KL og BL – Danmarks Almene Boliger om at gennemføre effektiviseringer i den almene sektor. Aftalen betyder at alle boligorganisationer i hele landet skal effektivisere og tilsammen spare 1,5 mia. kr. i perioden 2014-2020. For Lejerbo Københavns vedkommende betyder det at der skal spares ca. 15 mio. kr. på driften frem til 2020.


- Der er tale om en stor besparelse, men vi er allerede godt på vej i kraft af bl.a.budgetstrategien, som har fået konsolideret de fleste afdelingers økonomi samt ved fornuftig indkøbspolitik med neddrosling af AlmenIndkøb, driftsfællesskaber og fint samarbejde med ejendomsfunktionærerne, der har givet mange gode input til fornyelse af driften, sagde Steffen Boel Jørgensen.Gerti Aselsen er Lejerbos nye udvilklings- og byggechef


Herefter var det Gerti Axelsen, udviklings- og byggechef i Lejerbo, som indtog scenen med sin gennemgang af Lejerbo Københavns byggeprojekter i København. Det var et fint supplement til beretningen fra formanden.


Næsteindlæg kom fra Kirsten Bjørton og Flemming Georg, suppleanter i organisationsbestyrelsen, som på inspirerende vis gav repræsentantskabsmedlemmerne viden om den nye mentorordning der skal støtte afdelingsbestyrelserne i deres arbejde med beboerdemokratiet.


- Alle afdelinger har fået en mentor, som kan kontaktes, hvis der er brug for sparring om vanskelige sager eller hvis der er behov for en dirigent/bisidder ved et afdelingsmøde. Mentorerne har erfaring og kan støtte og hjælpe med mange ting, så tøv ikke med at bruge os, lød opfordringen fra Kirsten Bjørton og Flemming Georg.


Repræsentantskabsmødets næste oplæg var om det nye boligsociale beredskab, der skal kunne rykke ud i alle afdelinger og med meget kort varsel for at løse især tryghedsudfordringer. Boligsocial koordinator Mette Frances Johannesson redegjorde for hovedtankerne i den nye indsats og præsenterede nyansatte Ida Lindeblad, der skal være kommunikationsmedhjælper på indsatsen.


Ny renoveringsmodel, regnskab og vedtægtsændringDen nye renoveringsmodel blev præsenteret af direktør Søren Peter Jensen 

Derefter gav Søren Peter Jensen, direktør i firmaet SPJ Rådgivning, en detaljeret gennemgang af  den nye renoveringsmodel, som har fået titlen ”Model for renovering uden støtte fraLandsbyggefonden”. Modellen er udviklet i samarbejde med BDO Bygge og Anlæg og Lejerbo Københavns organisationsbestyrelse.


De inspirerende indlæg om årets arbejde i Lejerbo København blev afløst af tørre tal. Rikke Daugstrup fra økonomiafdelingen fremlagde regnskab for perioden 1. juli 2015 til 30. juni 2016 med tilhørende revisionsrapport samt  budgettet for 2017. Begge dele blev godkendt af repræsentantskabet.


Mette Møllerhøj, sekretariatschef i Lejerbo, fortalte herefter om en ændring i normalvedtægten for almene boligorganisationer, Ændringen går ud på at der ikke kan stemmes ved fuldmagt. Normalvedtægten er udstukket af boligministeriet og den er lovgyldig, men der skulle alligevel stemmes om det på mødet. Vedtægtsændringen blev vedtaget.


Valg

Jan Hyttel blev genvalgt som organisationsformand.

Sheku Amadu Jalloh og Bern Kjelland modtog genvalg til bestyrelsen.

Kirsten Bjørton og Flemming Georg blev genvalgt som suppleanter.


Herudover blev der valgt medlemmer til forretningsførerorganisationens repræsentantskab og medlemmer til Boligselskabernes Landsorganisations BL’s 1. Kreds.


Organisationsformand Jan Hyttel afsluttede mødet med at takke deltagerne for et godt og givtigt møde med ikke mindst en fantastisk stemning med god frugtbar dialog undervejs.

Han takkede også dirigenten Bent Jacobsen for veludført arbejde.


Herefter kunne mødedeltagerne gå ned i stueetagen, hvor buffeten stod klar og samtalen om aftenens mange forskellige emner kunne fortsætte.


Tekst og foto af Karen VistesenKommentarer

Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo