Gå til indhold
image

Slut med boligsocial indsats i Akacieparken og på Lukretiavej

Oprettet:  12-11-2016

Medarbejderne i Rum for Liv helhedsplanen takker af efter otte års indsats i Valby. Afslutningen på den boligsociale indsats markeres med en festlig afskedsreception den 18. november.

Lejerbo Københavns boligsociale helhedsplan har gennem de sidste otte år været en aktiv del af Valby. Sammen med beboerne i Akacieparken og senere også på Lukretiavej, har fire medarbejdere arbejdet for at gøre boligafdelingerne til aktive, trygge og attraktive steder at bo. I den forbindelse har der været samarbejdet på kryds og tværs med lokale frivillige, foreninger, klubber, ejendomsfunktionærer og forskellige kommunale aktører.

Der er skete meget i de sidste otte år. Mere end 150 unge har været i lommepengejob og mange er nu videre i fritidsjob ude i byen. Beboernetværk har udviklet sig til foreninger og beboere er blevet uddannet til miljøambassadører. 

Der har været internationale dage, Eidfester, familieture, sommerlejre, Street Soccer, store forårsrengøring, Kend dit kvarter og et utal af ture. Unge i Reporterbanden har lavet nyhedsbreve og mange beboere - både unge og voksne - har fået vejledning og er hjulpet videre.

Indsatsen har virket
Når Rum for Liv ikke er blevet forlænget, er det fordi problemerne i området er blevet mindre. Derfor vurderer bevillingsgiverne, blandt andet Landsbyggefonden, at der er større behov for pengene i andre boligområder. 

De to boligafdelinger har valgt i stedet selv at ansætte en netværkskoordinator, Mohammed Sobhie, der fortsat kan støtte op om de frivillige aktiviteter og samarbejde med lokale aktører. 

Samtidig har medarbejderne i helhedsplanen igennem det sidste år arbejdet for at overdrage ansvaret for mange af aktiviteterne til frivillige og samarbejdspartnere. Håbet er også, at de mange beboere, der har været aktive i løbet af de sidste otte år, nu selv kan tage ansvar for at fortsætte det gode arbejde.

Afskedsreception fredag den 18. november
Afslutningen på Helhedsplanen Rum for Livs arbejde i Valby markeres med en afskedsreception fredag den 18. november kl. 14-18 i selskabslokalerne Carl Th. Dreyersvej 230 kld. i Akacieparken. Alle samarbejdspartnere, beboere i Akacieparken og på Lukretiavej og andre interesserede er velkomne til at deltage i receptionen.


Kommentarer

Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo