Gå til indhold
image

Rum for Liv helhedsplanen fik et bevæget farvel

Oprettet:  23-11-2016

Følelserne var i spil da Rum for Liv helhedsplanen i fredags tog afsked med beboerne i Akacieparken og på Lukretiavej efter 8 års indsats i Valby.

Den røde løber var rullet ud og der var ild i faklerne ved indgangen til Akacieparkens selskabslokaler, hvor Rum for Liv helhedsplanen holdt sin afskedsfest fredag den 18. november.


Mange beboere, lokale frivillige, kolleger og samarbejdspartnere var dukket op for at sige farvel til helhedsplanens medarbejdere, der har haft deres daglige gang i Akacieparken i 8 år og på Lukretiavej i 4 år. Der blev uddelt et væld af knus, og man kunne mærke at det var svært for mange at sige farvel.


Flotte taler og uddeling af roser


Festprogrammet omfattede flotte taler af bl.a. helhedsplanens sekretariatschef Britta Thomsen og Lejerbo Københavns boligsociale koordinator Mette Frances Johannesson.


Beboerne blev af Mette Frances mindet om, at selv om helhedsplanen forsvinder fra området, så står de ikke alene, for der vil også fremover være en livline mellem Lejerbos boligsociale kontor og afdelingens nye netværkskoordinator Mohammed Sobhie for at sikre vedvarende positive forandringer i boligområdet.   


Lejerbo Københavns organisationsbestyrelse havde sendt Kirsten Bjørton, som på organisationens vegne ønskede beboerne i Akacieparken og på Lukreatiavej god vind fremover. Herudover holdt Kirsten en fyldig og spændende tale, hvori hun gennemgik boligområdets fysiske og sociale forandringer igennem de seneste femten år, og talen omfattede mange fine personlige beskrivelser fra Akacieparken, hvor Kirsten selv tidligere har boet i 10 år og været en del af  afdelingsbestyrelsen.


Kirsten fik også nævnt den tidligere afdelingsformand Bodil Lehrmann, som om nogen har haft et varmt hjerte for Akacieparkens beboere og holdt fanen højt for beboerdemokratiet. Bodil Lehrmanns helbred tillod hende desværre ikke at deltage i afskedsfesten, men der blev sendt kærlige tanker og en stafet af sted med kaffe og kage til hendes lejlighed.


.
Akacieparkens nuværende afdelingsformand Michael Larsen var selvfølgelig også med til afskedsfesten. I en meget smuk tale takkede han de boligsociale medarbejdere for deres indsats i Valby.


- I har været en kæmpe støtte og en gave til vores boligområde. Hver og en af jer har med stort personligt engagement og sammen med os beboere været med til at skabe mere aktivitet, større tryghed og bedre trivsel for alle beboere i vores boligafdeling. Der er stadig problemer, men nu har I givet os redskaberne til at komme videre. Tak skal I have, sagde Michael Larsen.


Efter talerne blev der af  familiekoordinator Mette Jo Leisner uddelt røde roser som tak til aktive beboere og lokale frivillige, som har arbejdet sammen med helhedsplanen og gjort en stor indsats for at fremme det gode liv i området.


Mette Jo Leisners uddeling af røde roser fik følelserne frem og udløste mange klapsalver, knus og rørende scener i lokalet.

Og så var der ellers fest med musik, kaffe og kage - og et glas vin til alle. 

Festen blev et smukt farvel til helhedsplanen og et spændende goddag til en ny fremtid for afdelingerne i Valby.

Kirsten Bjørton holdt tale på vegne af Lejerbo Københavns organisationsbestyrelseBoligsocial koordinator Mette Frances Johannnesson holdt taleZaki Omar har gjort meget for integration af børn og unge i ValbyAfdelingens nye netværkskoordinator Mohammed SobieYngste generation som skal bære den gode udvikling i Valby videre


Tekst og foto af Karen VistesenKommentarer

Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo