Gå til indhold
image

Vinderprojekt for Sankt Joseph kloster er fundet

Oprettet:  27-10-2016

Dommerkomiteen har valgt et projekt, der er inspireret af den historiske stemning omkring Sankt Joseph kloster på Strandvejen som vinder af projektkonkurrencen om byggeriet af det nye plejecenter og seniorbofællesskab på klostret.

Det bliver Enemærke & Petersen a/s, RUBOW arkitekter og Sweco, der skal stå bag det nye Sankt Joseph kloster. Opgaven med at ombygge, tilbygge og nyfortolke det smukke Sankt Joseph kloster til plejecenter og seniorboliger er den første og største af sin art i Danmark.

26. oktober 2016 afsløredes vinderen af totalentreprisekonkurrencen om Sankt Joseph kloster. Det skete ved en ceremoni, som Lejerbo København og Lejerbos byggeafdeling havde inviteret til på klostret på Strandvejen. Her blev projektet præsenteret og fejret med lidt at spise og drikke.

.

Vinderprojektet blev fremvist af Lars Hetland fra RUBOW arkitekter 

Den smukke historiske klosterbygning på Østerbro vil fremover rumme ca. 33 seniorboliger, mens nye bygninger omkring klostret vil rumme 92 plejeboliger. Plejecentrets servicearealer bliver placeret centralt i klostret og kirken, hvor man også finder en café, fællessal og rum til fordybelse.

- Vinderprojektet falder fint i tråd med Lejerbo Københavns byggestrategi, siger Organisationsformand Jan Hyttel  

- Det er et rigtig flot og dygtigt projekt, som både tilfører Sankt Joseph kloster nyt liv og respekterer de særlige rammer som findes her. Vi får et projekt, som passer perfekt til klostret, og jeg glæder mig over vinderprojektet, der styrker fortællingen om et enestående sted i byen og er med til at understøtte Lejerbo Københavns byggestrategi om at vi ikke bygger hus med hjem, som er flotte og gode at bo i, siger organisationsformand Jan Hyttel.

- Sankt Joseph kloster kommer til at rumme særdeles attraktive boliger for byens ældre og de får en perfekt beliggenhed tæt på Øresund, by og kollektiv transport i den dejlig del af København. Vi er utrolig stolte over at have vundet opgaven, og vi glæder os til at gå i gang med byggeriet, siger Lars Hetland fra RUBOW arkitekter, der præsenterede projektet for samarbejdspartnere og indbudte gæster ved ceremonien på klostret.

Søster Marianne Dode har været en dedikeret og vigtig drivkraft i projektets tilblivelse

Også fra klostrets søster Marianne Dode er der glæde over vinderprojektet. - Vi ser meget frem til at flytte ind i de nye omgivelser og vi glæder os til fællesskab med vores nye naboer, siger hun.

I alt fire forslag blev tidligere på året udpeget til at deltage i konkurrencen, hvorfra der nu er fundet en vinder.

Dommerkomiteen har bestået af repræsentanter for Københavns Kommune, Ældrerådet og Lokaludvalget på Østerbro og bygherre Lejerbo København.

Med udpegningen af vinderprojektet er endnu en fase af projektets lange vej mod realiseringen afsluttet. Nu kan byggeriet snart påbegyndes. De nye senior- og plejeboliger forventes at være klar til indflytning 2019/2020.

Vinderprojektet blev studeret og diskuteret af de indbudte gæster, hvoraf flere overvejer at få en bolig i de nye, flotte klosteromgivelser på Strandvejen

Læs mere om projektet på Rubows hjemmeside via nedenstående link

http://rubowarkitekter.dk/?p=6327

Tekst og foto af Karen Vistesen


 
Kommentar

  • Manglende orientering

    Hvorfor er jeg ikke blevet orienteret via mail om at der er fundet et vinderprojekt for senior bo fællesskabet Sct. Josef, da jeg er skrevet op på senior bo fællesskabets interressegruppe liste. Mvh. Christina Santos

    Christina Santos Madsen
    16-12-2016
Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo