Gå til indhold
image

Livsstilsforum skal forbedre sundheden i Den Grønne Trekant

Oprettet:  27-10-2016

Når hjælpen til en sundere livsstil findes i boligområdet bliver det nemmere at støtte udsatte beboere. Det er erfaringerne i Den Grønne Trekant på Nørrebro, hvor det nye boligsociale koncept Livsstilsforum er blevet taget godt imod af beboerne.

Hvis man vil forandre folk måde at leve på, så skal man huske at fortælle dem om de sunde alternativer, og så er det en god ide at aktiviteterne foregår i nærområdet. Det viser erfaringerne i Den Grønne Trekant.

Her samarbejder Lejerbo Københavns Helhedsplan med Københavns Kommunes Forebyggelsescenter og frivillige fagfolk om Livsstilsforum for at løfte sundheden i boligområdet, som har mange udsatte beboere.

Beboere i udsatte boligområder er hårdere ramt af forskellige livsstilssygdomme. Det viser mange undersøgelser. Derfor er en indsats på sundheds- og livsstilsområdet vigtigt for at opnå det bedste resultat.

Målet med Livsstilsforum er at oplyse og støtte boligområdets udsatte beboere om hvordan de kan leve sundere og forebygge sygdom.

Professionel hjælp til det sunde liv

Aktiviteten foregår en gang om måneden i Beboerhuset i Vermundsgade, hvor beboerne kan komme til fællesspisning og faglige oplæg som kan give dem viden om sundhedsfremme og forebyggelse af livsstilssygdomme som blandt andet diabetes, for højt blodtryk og ledsmerter.

Til stede i beboerhuset vil være frivillige fagfolk, der kan give råd og vejledning til kostændring, rygestop og sunde motionsvaner. Beboerne har også mulighed for at få lavet en sundhedstest. Testen relaterer sig til aftenens oplæg, sådan at når det f.eks. handler om diabetes, kan beboerne få målt talje og blodsukker osv.

Engang imellem udføres der også sundhedstjek og personlige samtaler, hvor beboerne har mulighed for at få mere i dybden ed deres egen livsstil og få en personlig plan med på vejen. 

Til stede i huset vil også være de boligsociale medarbejdere og det at man begynder med at spise sammen gør at aktiviteten også styrker fællesskabet i boligområdet. Fællesspisning er nemlig en måde at lære hinanden bedre at kende på og nedbryde barrierer.

Sundhedsindsats i nærmiljøet giver resultater

Aktivitetsmedarbejder i Lejerbo Københavns helhedsplan for Aldersrogade, Joan J. Andersen, fortæller at i Den Grønne Trekant er det blevet en stor succes at Livsstilsforum ligger i nærområdet.

- Vores oplevelse er, at der er stor tilfredshed med det. Det ser vi på at deltagelsen er høj og folk kommer og fortæller, at de er begyndt at leve sundere og de siger tak for hjælpen.

- I Livsstilsforum har vi næsten fuldt hus til alle arrangementerne og desuden ser vi at flere af beboerne, som har deltaget i aktiviteten nu også begynder at være frivillige hjælpere. Det er meget positivt og med til at fremme det sunde og sociale liv i boligområdet, siger Joan J. Andersen.

De positive erfaringer fra Livsstilsforum i Den Grønne Trekant vil indgå i folderen "Nye veje til bevægelse og trivsel i almene boligområder".

Bag folderen står Partnerskabet mellem VIBO, Lejerbo København, #B, AAB, fsb, SAB, Boligselskabet AKB, København, Boligselskabet Sjælland, Boligsocialt Fællessekretariat Køge, Roskilde, Køge og Københavns Kommuner samt Steno Sundhedsfremmeforskning.

Partnerskabet løber frem til december 2017.   

 


  


 
Kommentarer

Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo