Gå til indhold
image

Borgermøde om Sankt Joseph Kloster blev et tilløbsstykke

Oprettet:  31-01-2016

Torsdag den 28. januar afholdt Lejerbo København sammen med Østerbro Lokaludvalg og Københavns Kommune et borgermøde om byggeplanerne for Sankt Joseph Kloster. Mødet blev et tilløbsstykke.

Over 200 borgere dukkede torsdag aften op i Sankt Joseph Kloster på Strandvejen til borgermøde om de nye spændende byggeplaner på klostret. Den store tilstrømning af folk betød at arrangørerne måte flytte borgermødet fra foredragssalen til den store klosterkirke. 

Borgermødets baggrund var, at projektets aktører gerne vil inddrage borgerne og have deres input til byggeriet og dets værdigrundlag.

På mødet deltog Lejerbo Københavns formand Jan Hyttel, Lejerbos udviklingskonsulent Philip Naegeli Arnhild og arkitekt Per Jensen fra Lejerbos byggeafdeling. Desuden deltog klostrets ledelse og folk fra Københavns Kommune og Østerbro Lokaludvalg.

Lokalplanen er klar

På borgermødet blev lokalplanforslaget for Sankt Joseph Kloster præsenteret. Det indebærer, at de nuværende klosterbygninger skal istandsættes og ombygges til ca. 20 seniorboliger. Planen er at rive de eksisterende plejeboliger ned og i stedet opføre et nyt moderne plejecenter med godt 100 plejeboliger. Den eksisterende kirke tænkes indrettet til kulturelle formål.

Nuværende søstre på Sankt Joseph Kloster bliver genhuset i byggeperiode. De flytter tilbage til plejecenter og seniorbofællesskab når byggeriget står færdig.

Den nye lokalplan for Sankt Joseph Kloster ventes at blive vedtaget af Københavns Kommune i midten af maj.

Arbejdsgrupper nedsættes

Efter præsentationen fra fagfolkene var der åben debat, hvor borgerne kunne stille spørgsmål og komme med input til byggeriet.

Mange af de fremmødte borgere ønskede at deltage i arbejdsgrupper, som skal give flere input til byggeriet. Ved mødet havde deltagerne mulighed for at tilmelde sig arbejdsgrupper inden for forskellige interesseområder.

Arbejdsgrupperne bliver nedsat i meget nær fremtid. Herudover skal der findes en styregruppe for projektet. Den skal består af 7-8 personer.

Den videre vej frem

Næste skridt i projektet bliver at gennemgå de indkomne forslag på den totalentreprisekonkurrence, som netop er afsluttet. 

Arkitekt Per Jensen fra Lejerbo byggeafdeling kunne på mødet fortælle, at der er kommet mange spændende forslag til, hvordan Lejerbo Københavns nybyggeri på Sankt Joseph Kloster kan komme til at se ud. Den videre proces bliver nu at vælge en vinder af konkurrencen og derpå sætte byggeriet i gang.

De nye senior- og plejeboliger forventes at være klar til indflytning 2019/2020.
Tekst og foto af Karen VistesenKommentarer

Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo