Gå til indhold
image

Et år hvor vi har haft byggetravlt i Lejerbo København

Oprettet:  15-12-2015

Organisationsformand Jan Hyttel orienterede ved årets repræsentantskabsmøde den 10. december om, hvad der er sket i Lejerbo København i løbet af 2015. Fokus har i høj grad været på nybyggeri og renovering. Men også effektiv drift og service, beboerdemokrati og boligsocial indsats til unge har fyldt på dagsordenen.

Med den sædvanlige blanding af formalia, debat og fælles middag blev Lejerbo Københavns repræsentantskabsmøde afholdt torsdag den 10. december. I alt 52 personer deltog i årets vigtige møde, som fandt sted i Ingeniørforeningens Mødecenter på Kalvebod Brygge. 

Mødet blev dirigeret af den erfarne Gunnar Sørensen, Lejerbo Frederiksberg og næstformand i Lejerbos hovedbestyrelse. 

Formandens beretning

Organisationsformand Jan Hyttel indledte med at byde velkommen og aflægge mundtlig beretning om et 2015, der i høj grad har stået i byggeriets tegn.

- Vi er den organisation i Lejerbo der bygger mest. Vi har lige nu hundredvis af boliger på vej, og det har vi, fordi der er efterspørgsel på boliger i København, og almene boliger har en helt anden pris end private boliger. Derfor er der brug for boliger, som dem, vi kan levere, sagde formanden.

I sin tale fremhævede Jan Hyttel, at der i årets løb har været et fremragende samarbejde om byggeprojekterne mellem organisationsbestyrelsen og Lejerbos byggeafdeling.

- Vi har kørt et fantastisk godt parløb med udgangspunkt i vores nye bygherrestrategi. Jeg tør godt sige, at det er noget som har skabt respekt hos vores samarbejdspartnere og givet genlyd helt ind iLandsbyggefonden. Det skal vi være glade for. Men det betyder ikke, at vi kan hvile på laurbærrene, for verden ændrer sig og vores produkt skal fortsat udvikles, sagde Jan Hyttel.

I sin beretning kom formanden også ind på bådeservicepolitik, økonomi, boligsocialt arbejde og beboerdemokrati. På alle områder er der positiv udvikling og en klar kurs for arbejdet i årene frem.

Drift, service og kollektiv råderet

Efter formandens mundtlige beretning gav forretningsfører Steffen Boel Jørgensen en status for hvad der er sket i administrationen og driften i årets løb. 

Han kunne bl.a. fortælle, at de nye driftsfællesskaber klarer sig godt de fleste steder, og at man gennem AlmenIndkøb har lavet en række  fordelagtige aftaler indenfor fraflytningsarbejder og håndværkerområdet, som bliver en fordel for lejerne. 

Men Steffen Boel understregede at administrationen og organisationsbestyrelsen selvfølgelig følger nøje med i om det fortsætter med at udvikle sig positivt med AlmenIndkøb.

Lejerbos forvaltningskonsulent Niels Andersson orienterede deltagerne om , hvordan det går med den kollektive råderet, der har en tiltagende betydning i Lejerbo København. Siden 2006 er der således fordelt på 12 afdelinger udskiftet 283 køkkener efter kollektiv råderet, men lagt de fleste indenfor de seneste 5 år.

- Mange var skeptiske da ordningen blev indført, men den har vist sig at være en god måde at fastholde standarden i lejlighederne på. Både set fra lejer og boligorganisation og afdeling, sagde Niels Andersson.

Nyt koncept for storbyboliger

Udviklings- og byggechef Mia Manghezi gav en powerpoint præsentation af  Lejerbo Københavns byggeprojekter. I alt 1730 boliger er lige nu enten ved at blive bygget eller renoveret i Lejerbo København.

Mia fortalte desuden om det nye storbybolig-koncept, der skal sikre boliger i København, som flere har råd til. Lejerbo København, AAB og FSB har givet hinanden håndslag på at udvikle den nye type almene boliger, der imødekommer behovet for en bolig i storbyen til overkommelig pris for både familier, ældre og unge.

Byggechef Mia Manghezi bidrog til det gode humør på mødet

- Lejerbo København stæser af sted på byggeområdet. Da jeg blev ansat som byggechef i Lejerbo drømte jeg ikke om at I havde så meget gang i den. Men det har I. Det er en fornøjelse at arbejde sammen med jer, sagde Mia.

Lejerbo København hjælper unge på vej

Mødets sidste to oplæg var om det boligsociale arbejde for de udsatte børn og unge i boligafdelingerne. 

Først fortalte projektleder SisseThomsen om sine erfaringer med Lejerbo Københavns ”HighFive – sammen om Amager”, som hun startede op for halvandet år siden. 

Projektet har haft stort held med at få børn og unge i i Sundholmskvarteret i gang med at dyrke sport og meningsfulde aktiviteter, der kan give dem gode oplevelser  og styrke deres selvtillid og muligheder for at komme videre i uddannelse og job.

Derefter fortalte sekretariatsleder Eskild Dahl Pedersen og kriminalpræventiv konsulent Søren Rosenberg fra Lejerbo Københavns Helhedsplan på Hothers Plads om de arbejdsmetoder, Helhedsplanen bruger i forhold til at få kontakt til de kriminalitetstruede unge i Mjølnerparken. 

Også her handler det i høj grad om at finde på praktikpladser og uddannelsesmuligheder så de unge kommer væk fra gaden og ind i meningsfulde aktiviteter, som sætter kursen for at give dem god fremtid.

Efter at oplægsholderne var kommet med deres oplæg, var der debat med spørgsmål og synspunkter fra salen.

Regnskab og budget vedtaget

De underholdende indlæg om årets arbejde i Lejerbo København blev afløst af tørre tal, som også er nyttige at kende til. På repræsentantskabsmødet blev regnskabet for perioden 1. Juli 2014 til 30. Juni 2015 samt budgettet for 2016 forelagt og godkendt. Økonomien i Lejerbo København ser sund og fornuftig ud.

Afstemning om fremsendte forslag

Organisationsbestyrelsen havde fremsendt et forslag til ændring af Lejerbo Københavns vedtægter således at  ”afdelingsbestyrelsen kan beslutte at et givet emne sættes til urafstemning blandt afdelingens boliglejere. 

Begrundelsen for forslaget er, at sikre beboerdemokratiet som højeste myndighed og at undgå at vejen til en urafstemning via et afdelingsmøde bliver unødig lang og omstændelig. Forslaget blev vedtaget.

Ligeledes fik afd. 270-0 Mjølnerparken vedtaget et forslag/henstilling om, at ”organisationsbestyrelsen tager beslutningen om brug af AlmenIndkøb op til revision”. 

Baggrunden for Mjølnerparkens forslag er, at boligafdelingen efter AlmenIndkøbs indførelse har haft mange klager over, at håndværkere ikke kommer på aftalte dage og aftalte tidspunkter.

Valg

Flemming Grandal blev genvalgt som næstformand. Organisationsbestyrelsesmedlem Marianne Jørgensen modtog genvalg. 

Sheiku Amadu Jalloh overgik fra suppleant til fuldgyldigt medlem af bestyrelsen. Han træder i stedet for Bjarne West, som døde så tragisk i efteråret. 

Flemming Georg blev genvalgt som suppleant. Kirsten Bjørton fra afdelingen på Sluseholmen blev nyvalgt som suppleant til bestyrelsen.

Herudover var der valgt medlemmer til forretningsførerorganisationens repræsentantskab og medlemmer til Boligselskabernes Landsforening BL’s 1. Kreds.

Det var en glad organisationsformand Jan Hyttel, der til sidst kunne gribe mikrofonen og afslutte mødet med at takke deltagerne for et godt og givtigt møde og ikke mindst for en fantastisk stemning med masser af dialog undervejs – et herligt bevis på at beboerdemokratiet lever i bedste velgående, sagde Jan Hyttel.

Han takkede også dirigenten Gunnar Sørensen for veludført arbejde.

Herefter kunne mødedeltagerne gå ned i stueetagen,hvor buffeten stor klar og hvor snakken om aftenens emner fortsatte blandt de 52 beboerdemokrater, som havde tilmeldt sig repræsentantskabsmødet. 


Tekst og foto af Karen VistesenKommentar

  • alment indkøb

    på mødet var der en hel del kritik af alment indkøb hvorfor er dette ikke med i referatet er dette for at lukke munden på klagerne ??

    Leif Andersen
    27-01-2016
Påkrævet felter
Skriv det som står på billedet
<januar 2018>
mationtofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Kontakt webmasteren

Du er altid velkommen til at kontakte Lejerbo Københavns hjemmeside.

Har du forslag til artikler, nyt om navne, ting til vores kalender eller andet, der kan tænkes at have interesse for hjemmesiden, så skriv til kbh@lejerbo.dk eller kontakt webredaktør Karen Vistesen på journalist@karenvistesen.dk

Læs mere om hjemmesiden

Nyheder fra Lejerbo

Region
Hovedstadsregion
Gl. Køge Landevej 26
2500 Valby
Tlf. 70121310
Genveje
Lejerbo